16-5-22

Πρόληψη Ατυχημάτων

Σήμερα επισκέφθηκαν το σχολείο μας και πιο συγκεκριμένα το Ε1 και το Ε2 η κ. Κατερίνα Μενή ΠΕ Νοσηλευτικής εργαζόμενη στην Τ.Ο.Μ.Υ. Χίου και η κ. Παππά Ωραιάνθη επισκέπτρια Υγείας στο κ. Υγείας Χίου και μίλησαν στα παιδιά για την πρόληψη ατυχημάτων. Οι υπεύθυνες είχαν ετοιμάσει μία υπέροχη παρουσίαση διαμορφωμένη κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών μέσα από την οποία θίχτηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως  οι μορφές ατυχημάτων που παρατηρούνται συχνά σε παιδιά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο και στο σπίτι. Επίσης έγινε λόγος για τους χώρους και τα αντικείμενα υψηλής επικινδυνότητας ενώ παράλληλα δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για τρόπους αποφυγής των ατυχημάτων. Προς το τέλος η κουβέντα εμπλουτίστηκε με θέματα που αφορούσαν πιθανά ατυχήματα που συμβαίνουν στον δρόμο σε οδηγούς αυτοκινήτων και ποδηλάτων αλλά και σε πεζούς. Σε όλη τη διάρκεια οι υπεύθυνες ενημέρωσης αντιμετώπισαν τα παιδιά με ξεχωριστή ευγένεια, υπομονή και κατανόηση δημιουργώντας ευκαιρίες εποικοδομητικού διαλόγου μέσα από τις οποίες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους υπόλοιπους τις εμπειρίες και τις ιδέες τους. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μετά από τη σημερινή συζήτηση είναι πλέον υποψιασμένα ως προς τους κινδύνους που υπάρχουν στους χώρους που κινούνται και έχουν ενημερωθεί για ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας όπως είναι αυτό των ατυχημάτων. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κατερίνα και την κ. Ωραιάνθη γι’ αυτή τη συνεργασία. Αναγνωρίζουμε την πολύτιμη συμβολή τους και όλων των συναδέλφων τους που ασχολούνται με θέματα υγείας. Χαιρόμαστε που η συζήτησή μας είχε ξεκάθαρα προληπτικό χαρακτήρα και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα το κουράγιο να υπηρετούν  το δύσκολο έργο τους με ζήλο και ενσυναίσθηση.

Δείτε στο παρακάτω αρχείο επιπλέον φωτογραφίες από τη δράση :

10/5/2022

3η άσκηση σεισμού

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3η άσκηση σεισμού. Οι μαθητές μας  τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ, με ασφάλεια συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μας με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

5/5/2022

Βιωματικές Δράσεις Υποστήριξης Ένταξης μαθητριών και μαθητών ΑμΕΑ

Ευχαριστούμε την κα Μαρίνα Κουρέλη – Σιταρά , η οποία πραγματοποίησε στο σχολείο μας για άλλη μια φορά βιωματικές δράσεις υποστήριξης ένταξης μαθητριών και μαθητών ΑΜΕΑ.

4/5/2022

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφοπεριπέτειες

Η Α΄ , Γ΄ , Δ΄ κι Ε΄ τάξη του σχολείου μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διατροφοπεριπέτειες». Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis μέσω τηλεκπαίδευσης .

12/4/2022

Επίσκεψη της κας Κουρέλη- Σιταρά στο σχολείο μας

Σήμερα η κα Μαρίνα Κουρέλη- Σιταρά, παιγνιοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας, επισκέφτηκε τα τμήματα Γ΄1 , Γ΄2 και τη Δ΄ τάξη κάνοντας ευχάριστες παιγνιώδεις δραστηριότητες γνωριμίας , δραστηριότητες σχετικές με τη διαφορετικότητα και τα άτομα με αναπηρία. Πρώτα πρώτα ζήτησε από τα παιδιά να γράψουν το όνομά τους σε ένα λευκό χαρτί , με τον τρόπο που εκείνα επιθυμούν και στη συνέχεια να πουν πώς αυτό έχει προκύψει τι τους αρέσει σε αυτό, τι δεν τους αρέσει , τι τους θυμίζει, κ.λπ. Έπειτα χωριστήκαμε σε δυάδες και είπαμε ένα θετικό στοιχείο για το ταίρι μας. Στη συνέχεια συζητήσαμε για τις κατηγορίες των “διαφορετικών” ατόμων που υπάρχουν γύρω μας. Επισημάναμε ότι καμιά φορά η διαφορετικότητα δε φαίνεται. Κατόπιν είδαμε πώς μπορεί να νιώθουν άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους: Γράψαμε και ζωγραφίσαμε με το αριστερό μας χέρι, περπατήσαμε στην τάξη με τα μάτια κλειστά, προσπαθήσαμε να μετακινηθούμε καθισμένοι στο πάτωμα κρατώντας και με τα δυο μας χέρια ένα μπαλόνι. Στο τέλος ευχαριστήσαμε την κα Μαρίνα για την ευχάριστη και διδακτική αυτή ώρα κι ανανεώσαμε το ραντεβού μας και για τον επόμενο μήνα.

Δείτε στο επόμενο αρχείο φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των τάξεων που αναφέρθηκαν :

11/4/2022

Επιμόρφωση στη διαχείριση κρίσεων (πυρκαγιά)

Σήμερα επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι κύριοι Ντίλης και Φλατσούσης , υπεύθυνοι πυρασφάλειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου , οι οποίοι μας έκαναν επίδειξη των πυροσβεστικών μέσων που υπάρχουν στο σχολείο μας και μας έδωσαν χρήσιμες οδηγίες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

7/4/2022

Ενημερωτική και επιμορφωτική συνάντηση

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Ο Συμβουλευτικός ρόλος του εκπαιδευτικού “. Την παρουσίαση έκανε ο Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ΠΕ 70 του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Βορείου Αιγαίου κος Σταμάτης Βούλγαρης.

4/4/2022

Διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 2η κατά σειρά συνάντηση-επίσκεψη  της κ. Ζαχαριά Ραφαέλας, Ψυχολόγου- Εκπαιδευόμενης Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπεύτριας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου και της κ. Βασιλάκη Δέσποινας, ειδικής παιδαγωγού, έπειτα από πρόσκληση της κ. Διευθύντριας. Η κ. Ραφαέλα μας μίλησε για τη βελτίωση των σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών της σχολικής μονάδας και συγκεκριμένα για τη διαχείριση των συγκρούσεων…..

29/3/2022

Επιστολή από το πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής”

Αγαπητή κυρία Τζάνα  καλημέρα σας ,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξή σας στο πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής” κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Με τη δωρεά σας συμμετέχετε και εσείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες. Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 23 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του Οργανισμού μας ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά.

24/3/2022

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Εκπαιδευτική νομοθεσία – Πρακτικές εφαρμογές στο Σχολικό Περιβάλλον”. Την παρουσίαση έκανε η διευθύντρια του σχολείου μας κα Τζάνα Ελένη.

9/3/2022

Δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν στις δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού . Έφτιαξαν κολλάζ, φώναξαν συνθήματα, έκαναν δραματοποίηση , κι άλλες δραστηριότητες . Δείτε παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες :

Η Α΄ Β΄ και Γ΄ τάξη έφτιαξαν κολλάζ και φώναξαν συνθήματα:

Α΄ τάξη :

Β΄ τάξη:

Γ΄ 1 τάξη :

Γ΄ 2 τάξη:

Η Δ΄ τάξη έφτιαξε το “Βάζο της Φιλίας” , το οποίο περιείχε χαρτάκια με έναν καλό λόγο για κάθε παιδί της τάξης. Επίσης η Δ΄ τάξη έφτιαξε ένα κολλάζ στα Αγγλικά και φώναξε ένα σύνθημα :

Η Ε΄ 1 τάξη έφτιαξε κολλάζ κι έκανε δραματοποίηση σχετικό τραγούδι :

Τραγούδι Χέρια σαν κι αυτά

« …Υπάρχουν χέρια που πατάνε την σκανδάλη
και άλλα χέρια που προσφέρουν γιατρειά
υπάρχουν χέρια που χτυπάνε χέρια αλύπητα σκληρά
ίσως μια μέρα συναντήσεις δύο χέρια σαν κι αυτά

Υπάρχουν χέρια που έχουν μάθει να σου δίνουν
και άλλα χέρια που ζητάνε μοναχά
υπάρχουν χέρια που τις νύχτες σε χαϊδεύουν στοργικά
σίγουρα θα `χεις συναντήσει δύο χέρια σαν κι αυτά …»

Στίχοι τραγουδιού «Χέρια σαν και αυτά»: Locomondo

Έχοντας ως έμπνευση τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού τα παιδιά στην τάξη μας οργάνωσαν μία δραματοποίηση για να μας δείξουν ότι υπάρχουν επιλογές για τον περιορισμό της ενδοσχολικής  βίας . Αρκεί κανείς να σκεφτεί και να επιλέξει συνειδητά τι άνθρωπος θέλει να είναι. Λυπόμαστε που οι στίχοι του τραγουδιού αγγίζουν τα πρόσφατα γεγονότα στην κοντινή Ουκρανία κι αφιερώνουμε το βιντεάκι μας κι όλες τις δράσεις του σχολείου μας για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής  Βίας  και του Εκφοβισμού, σε κάθε άνθρωπο που αποτελεί θύμα  βίας  αυτές τις μέρες!

Η Ε΄ 2 και η Στ ΄ τάξη έφτιαξε κολάζ και φώναξε συνθήματα :

4/3/2022

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο σχολείο μας

Μπορεί ο καιρός να μη βοήθησε αλλά όταν έχεις κέφι και διάθεση όλα γίνονται. Έτσι παρά τη βροχερή ημέρα, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας μπήκαν για τα καλά στο κλίμα του καρναβαλιού! Μουσική, χορός, πολύ κέφι και βραβεία για τις υπέροχες μεταμφιέσεις των μαθητών μας! Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!

28/2/2022

2η άσκηση σεισμού

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η άσκηση σεισμού. Οι μαθητές μας  τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ, με ασφάλεια συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μας με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

24/2/2022

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο

Φτάσαμε στην Τσικνοπέμπτη με μεγάλη προσμονή και χαρά! Από την αρχή της εβδομάδας είχαμε στο μυαλό μας τη συγκεκριμένη μέρα αλλά σήμερα ήταν το αποκορύφωμα! Από την 1η ώρα ακούγονταν από τα παράθυρα των αιθουσών: «Θα τσικνίσουμε φέτος κυρία στο σχολείο;», «Πότε θα ‘ρθουν τα σουβλάκια;» «Κυρία, Τσικνοπέμπτη σήμερα, επιβάλλεται να τσικνίσουμε!»…

Ευτυχώς που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες μας, κατανοεί τον παιδικό παλμό και συμβαδίζει με τη νεανική μας διάθεση  και ψυχολογία και φρόντισε να μας εξασφαλίσει όχι  μόνο ένα απλό κέρασμα, όπως ορίζει το έθιμο της ημέρας, αλλά ένα νοστιμότατο και πλουσιοπάροχο γεύμα για μερακλήδες! Φύγαμε χορτασμένοι, κατευχαριστημένοι με μεγάλα χαμόγελα και φουσκωμένες κοιλίτσες!  Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά επιμεληθήκατε μία δράση με πολύ μεράκι, επιλέξατε επαγγελματίες που φρόντισαν για τη νοστιμιά του κάθε γεύματος ξεχωριστά και φροντίσατε για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας! Σας ευχαριστούμε όλοι μικροί και μεγάλοι, μαθητές, μαθήτριες εκπαιδευτικοί και η κ. Ελένη η Διευθύντριά μας από καρδιάς! Ήσασταν  κοντά μας όπως κάθε φορά που σας χρειαζόμαστε και μας φτιάξατε τη μέρα! Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά! Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλες τις οικογένειες!

14/2/2022

(Επι)βράβευση… γιατί είμαστε μοναδικοί!

    Όλοι είμαστε καταπληκτικοί σε κάτι, ο καθένας σε κάτι διαφορετικό. Στο σχολείο μας επιβραβεύονται οι θετικές συμπεριφορές και όλοι θα έχουν το δικό τους, ξεχωριστό μετάλλιο.

  

Ακολουθούν τα βραβεία “καλύτερου αδελφού”, “τεχνολογικής υποστήριξης”, ” γενναιότητας” κ.λπ.

Κι ένα κύπελλο γιατί όλη η τάξη συνεργάστηκε αρμονικά την ώρα της Γυμναστικής :

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Inked20220222_114919_LI-1024x768.jpg

11/2/2022

Κι άλλες βραβεύσεις

Η διευθύντρια του σχολείου μας κα Τζάνα Ελένη βράβευσε πάλι μαθητές μας για την ενσυναίσθηση που δείχνουν προς τους συμμαθητές τους. Γιατί τέτοιες πράξεις αξίζουν πάντα την επιβράβευση! Μπράβο παιδιά ! Να συνεχίσετε έτσι ! Μακάρι κι άλλα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας !

9/2/2022

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Φέτος με την ευλογία του Θεού και του πατέρα Ιωάννη κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σχολείου μας. Ο Σύλλογος γονέων φρόντισε ώστε όλα τα παιδιά κι οι εκπαιδευτικοί να πάρουν το πιτάκι τους και οι τυχεροί να πάρουν τα δώρα τους! Μετά την κοπή της πίτας η διευθύντρια κα Τζάνα Ελένη βράβευσε μαθητές μας για την εξαιρετική συμπεριφορά και την ενσυναίσθηση που δείχνουν προς τους συμμαθητές τους! Και του χρόνου με υγεία!

23/12/2021

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Διαχείριση ιστοσελίδας και χρήσιμες τεχνικές ”

Στις 23/12/2021 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε δίωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Διαχείριση ιστοσελίδας και χρήσιμες τεχνικές“. Η παρουσίαση έγινε από τη συνάδελφο κα Αντωνία Κωσταρή.

23/12/2021

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων “

Στις 23/12/2021 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε δίωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων “. Η παρουσίαση έγινε από τη συνάδελφο κα Όλγα Κούση.

23/12/2021

Ευχές από το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Χίου

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Χίου έστειλε στο σχολείο μας μία χριστουγεννιάτικη κάρτα με ευχές , ως  απάντηση στις κάρτες που στείλαμε κι εμείς.

23/12/2021

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Με μεγάλη χαρά, περηφάνεια και συγκίνηση παραδώσαμε σήμερα τις κούτες με τα τρόφιμα που είχαμε συλλέξει το προηγούμενο διάστημα. Η παράδοση έγινε στην πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Χίου, κ. Βορριά Άννα.

Η κ. Βορριά ευχαρίστησε την διευθύντρια του Σχολείου μας, κ. Τζάνα για την όμορφη πρωτοβουλία των μαθητών και μας έδωσε ευχαριστήρια επιστολή και μία χριστουγεννιάτικη κάρτα με ευχές.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας που με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

Ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και αγάπη. Τα φετινά Χριστούγεννα ας είναι όλα τα παιδιά χαρούμενα, χορτασμένα και υγιή. Όταν τα παιδιά είναι ευτυχισμένα, τότε και οι γονείς είναι εξίσου ευτυχισμένοι.

22/12/2021

Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει βραβεία στα παιδιά

Σήμερα ο Άγιος Βασίλης με τη βοήθεια της διευθύντριας κας Τζάνα Ελένης και ενός ξωτικού (μαθήτριας του σχολείου ) μοίρασαν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες έναν τιμητικό έπαινο, ο οποίος συνοδευόταν κι από ένα σοκολατάκι! Ο Άγιος Βασίλης δεν ήταν άλλος από τον γυμναστή του σχολείου μας κο Παμείνη Ατσάλη! Και του χρόνου να είναι καλά να ξαναμοιράσουν βραβεία στα παιδιά!

20/12/2021

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Πώς ένα παιδί μπορεί να απαλύνει τον πόνο ενός ασθενή που είναι μόνος του σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου χωρίς τους δικούς του ανθρώπους;

Κι όμως μπορεί! Οι μαθητές μας αποφάσισαν να φτιάξουν μόνοι τους χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές και να τις στείλουμε με την κ. Πατεινιώτη στο Νοσοκομείο μας.

Μικροί και μεγάλοι αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για να σώσουν τους συνανθρώπους μας.

Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, όμως μεγάλο σε αγάπη ήταν να στείλουμε τις καρτούλες μας με τις ευχές των παιδιών. Ευχές για ταχεία ανάρρωση και περαστικά.

Για ακόμη μία φορά είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας που ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο, ειδικά τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Παραθέτουμε λοιπόν με μεγάλη συγκίνηση κάποιες από τις κάρτες των παιδιών μας, καθώς και φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε η  παθολόγος του Νοσοκομείου και γονέας του σχολείου μας, κ. Πατεινιώτη. Ευχόμαστε ολόψυχα οι ευχές των παιδιών μας να πραγματοποιηθούν και ο νέος χρόνος να σκορπίσει υγεία και χαρά σε όλους

19/12/2021

Χριστουγεννιάτικες κάρτες για το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η γλυκιά προσμονή της γέννησης του Χριστού ζεσταίνει τις καρδιές όλων μας. Σε αυτό το κλίμα, οι μαθητές της Ε΄ και της Γ΄ τάξης θέλησαν να στείλουν τις ευχές τους στα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Χίου με χριστουγεννιάτικες κάρτες που έφτιαξαν. Κάντε κλικ στην παρακάτω κάρτα για να δείτε ένα σύντομο βίντεο με αυτές.

17/12/2021

Κάρτες αγάπης για τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χίου, τους γιατρούς και το προσωπικό

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του σχολείου μας έφτιαξαν κάρτες με ευχές για να τις στείλουν στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται αυτές τις μέρες στο Νοσοκομείο Χίου ,τους γιατρούς και το προσωπικό.

13/12/2021

Τα Χριστούγεννα μοιράζουμε αγάπη

Ειδήσεις με θέμα τρόφιμα

Το νόημα της γέννησης του Κυρίου μας είναι η συγχώρεση, η αγάπη και η αλληλοβοήθεια. Αυτό πρεσβεύουμε και εμείς στους μαθητές μας. Για τον λόγο αυτό για ακόμη μία φορά συλλέγουμε τρόφιμα για να μοιραστούν σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Η δράση μας αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και η συμμετοχή των μαθητών μας είναι συγκινητική.

Φέτος αποφασίσαμε τα τρόφιμα να δοθούν σε οικογένειες του σχολείου μας και της γειτονιάς μας καθώς και στον Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου.

Στόχος μας τα φετινά Χριστούγεννα όλα τα παιδιά να έχουν τα απαραίτητα!

Ευχαριστούμε από καρδιάς για ακόμη μία φορά τους γονείς και του μαθητές του σχολείου μας για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας.

3/12/2021

Make a wish

Με μήνυμα «Σε έχω στην καρδιά μου» και το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα ήρθαν και φέτος τα αστέρια του «Make a Wish» στο σχολείο μας. Είναι απίστευτο πόση χαρά, ελπίδα και δύναμη μπορούν να χαρίσουν αυτά τα αστέρια σε παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες ! Μακάρι όλες οι ευχές των αστεριών να πραγματοποιηθούν! Ο Θεός να είναι πάντα δίπλα τους και σε όλους τους ανθρώπους  που δοκιμάζονται! Στέλνουμε μια τεράστια αγκαλιά σε όλα τα παιδιά! Ευχαριστούμε τις οικογένειες του σχολείου μας που για άλλη μια φορά έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη και την αγάπη τους!

Παραμύθι ευγνωμοσύνης από το : Make a wish!

2/12/2021

Συμβουλευτική γονέων

Επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους για να βρείτε χρήσιμες συμβουλές κι οδηγίες για γονείς…

https://parentsgo.kidsgo.com.cy/10-xryses-symvoules-gia-goneis-apo-enan-empeiro-mpampa/

https://docs.google.com/file/d/0B9dkhgdSo0pPZDJiY2NjZDItNDA3ZS00OGFmLTkzMjEtODAxYzI1NWI5NDE3/edit?resourcekey=0-1eNuETM5k3B4-08Z5GZKrg

https://docs.google.com/file/d/0B9dkhgdSo0pPMzBkMTcxOTMtZWI5OS00NDQxLTkzYWYtYTVjZDgzOWI4ZTYw/edit?resourcekey=0-uuvBQOlXa9KvjopmK9FXEg

30/11/2021

Χαρίζω τα παιχνίδια μου-Δίνω χαρά σε παιδιά που έχουν ανάγκη

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ :: ΔΩΡΑ

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων Δράσεων αποφάσισαν να χαρίσουν παιχνίδια και βιβλία που δεν χρειάζονταν πια σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και συγκεντρώσαμε  συνολικά πάνω από 80 δώρα.

Τα δώρα αφού τυλίχτηκαν παραδόθηκαν στην διαδικτυακή ομάδα: «Μαμάδες Νομού Χίου».

Η κ. Τόνια με μεγάλη συγκίνηση παρέλαβε τα δώρα για τα παιδάκια της Χίου που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και ευχαρίστησε την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Τζάνα Ελένη αλλά και τις εκπαιδευτικούς κ. Σαραντινούδη και κ. Σκαπινάκη για την πρωτοβουλία τους.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε  να  ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους γονείς των μαθητών/τριών μας που με γενναιοδωρία βοήθησαν στην υλοποίηση μιας ακόμη κοινωνικής μας δράσης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες  μας για την  καλοσύνη τους!

Είθε τα φετινά Χριστούγεννα όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν τα απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών τους!

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αισιοδοξία!

17/11/2021

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα ” Συλλογικός Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας – Άξονες – Δείκτες – Στόχοι “

Στις 17/11/2021 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε δίωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας και Εργαστήρια Δεξιοτήτων “. Η παρουσίαση έγινε από τη συνάδελφο κα Αθηνά Σκαπινάκη.

12/11/2021

Εορτασμός Αγίου Νεκταρίου

Την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία μαθητών της Στ΄τάξης με τη σημαία παρευρέθηκαν στην Παναγία Λατομίτισσα για τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου.

11/11/2021

Παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου

Σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας με τον γυμναστή μας, τον κύριο Παμείνη, με χαρά συμμετείχαν στην παρέλαση για τον εορτασμό της 11ης Νοεμβρίου του 1912. Και του χρόνου!!!!

10/11/2021

Ενδοσχολική επιμόρφωση -επιμορφωτικό σεμινάριο

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Αναβάθμιση του σχολείου , ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις “. Την παρουσίαση έκανε η διευθύντρια κα Τζάνα Ελένη.

6/11/2021

Πρόβες παρελάσεων

Φέτος κάνουμε  και πρόβες παρελάσεων!!! Ζήτω!!! Ραντεβού όλοι την Πέμπτη στην παρέλαση να καμαρώσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας!!!

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Παμείνης Ατσάλης

7/10/2021

1η άσκηση σεισμού

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η άσκηση σεισμού. Οι μαθητές μας  τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ, με ασφάλεια συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μας με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

1/10/21

Μουσικά διαλείμματα

Όπως όλοι γνωρίζετε σύμφωνα με τα νέα μέτρα πρόληψης κατά του νέου κορωνοιού, τα παιδιά στο διάλειμμα αυλίζονται σε ξεχωριστές θέσεις ανά τμήμα.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να δώσουμε μία νότα διασκεδαστική στα διαλείμματα μας. Φτιάξαμε με τη βοήθεια του μουσικού μας, κ. Σωτήρη και του γυμναστή μας κ. Παμείνη λίστα με τραγούδια, που ακούγονται από το μεγάφωνο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Αποφασίσαμε μάλιστα κάθε μέρα να είναι αφιερωμένη σε δαφορετικό είδος μουσικής (κλασσική, παραδοσιακή, σύγχρονη). Οι μαθητές ήδη έχουν ανταποκριθεί θετικά στη δράση αυτή. Ακούγοντας τη μουσική, χαλαρώνουν, αποφορτίζονται, διασκεδάζουν, χορεύουν και περνούν ευχάριστα αλλά και εποικοδομητικά το διάλειμμα τους.

Σε επόμενη φάση δίνονται βραβεία καλύτερου χορευτικού από τη διευθύντρια !

Αλλά και κύπελλα:

Γιατί εμείς στο Καρράδειο κάθε δυσκολία την αντιμετωπίζουμε με κέφι και αισιοδοξία!

1/10/21

Ανακυκλώνω σημαίνει αγαπώ το περιβάλλον

Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια το σχολείο μας μαζεύει πλαστικά καπάκια με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ανακύκλωση. Έχουμε βάλει στόχο φέτος να μαζέψουμε όσα περισσότερα καπάκια μπορούμε, ώστε να πάρουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε κάποιον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.

Κάθε τάξη μαζεύει τα δικά της καπάκια και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα θα ζυγίζονται. Ήδη τα παιδιά έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τη δράση αυτή.

Συλλογή από καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων -Πόσα χρειάζονται  για να αγοραστεί ένα καρότσι | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

24/9/2021

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021-2022

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο σχολείο μας. Τα παιδιά ακολουθώντας συντονισμένα τις οδηγίες του γυμναστή μας κου Ατσάλη Επαμεινώνδα έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, ατομικά και ομαδικά, χόρεψαν και δημιούργησαν κατασκευές. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα του Πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες όλων των τάξεων…

dav

22/9/2021

Τα αστέρια της επιβράβευσης

Φέτος, για ακόμη μία σχολική χρονιά, εφαρμόζεται στο σχολείο μας ένα σύστημα επιβράβευσης της καλής συμπεριφοράς των παιδιών. Οι δάσκαλοι όλων των τάξεων δίνουν στο τέλος κάθε εβδομάδας ένα αστέρι στην τάξη τους , αν τα παιδιά έχουν ακολουθήσει τους κανόνες συμπεριφοράς της τάξης και του σχολείου . Το όνομα της τάξης ανακοινώνεται από τη διευθύντρια του σχολείου . Η τάξη που θα μαζέψει τα περισσότερα αστέρια κερδίζει κύπελλο και παίρνει και κάποιο άλλο “βραβείο”.