7/10/2021

1η άσκηση σεισμού

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η άσκηση σεισμού. Οι μαθητές μας  τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ, με ασφάλεια συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μας με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

1/10/21

Μουσικά διαλείμματα

Όπως όλοι γνωρίζετε σύμφωνα με τα νέα μέτρα πρόληψης κατά του νέου κορωνοιού, τα παιδιά στο διάλειμμα αυλίζονται σε ξεχωριστές θέσεις ανά τμήμα.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να δώσουμε μία νότα διασκεδαστική στα διαλείμματα μας. Φτιάξαμε με τη βοήθεια του μουσικού μας, κ. Σωτήρη και του γυμναστή μας κ. Παμείνη λίστα με τραγούδια, που ακούγονται από το μεγάφωνο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Αποφασίσαμε μάλιστα κάθε μέρα να είναι αφιερωμένη σε δαφορετικό είδος μουσικής (κλασσική, παραδοσιακή, σύγχρονη). Οι μαθητές ήδη έχουν ανταποκριθεί θετικά στη δράση αυτή. Ακούγοντας τη μουσική, χαλαρώνουν, αποφορτίζονται, διασκεδάζουν, χορεύουν και περνούν ευχάριστα αλλά και εποικοδομητικά το διάλειμμα τους.

Σε επόμενη φάση δίνονται βραβεία καλύτερου χορευτικού από τη διευθύντρια !

Αλλά και κύπελλα:

Γιατί εμείς στο Καρράδειο κάθε δυσκολία την αντιμετωπίζουμε με κέφι και αισιοδοξία!

1/10/21

Ανακυκλώνω σημαίνει αγαπώ το περιβάλλον

Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια το σχολείο μας μαζεύει πλαστικά καπάκια με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ανακύκλωση. Έχουμε βάλει στόχο φέτος να μαζέψουμε όσα περισσότερα καπάκια μπορούμε, ώστε να πάρουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε κάποιον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.

Κάθε τάξη μαζεύει τα δικά της καπάκια και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα θα ζυγίζονται. Ήδη τα παιδιά έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τη δράση αυτή.

Συλλογή από καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων -Πόσα χρειάζονται  για να αγοραστεί ένα καρότσι | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

24/9/2021

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021-2022

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο σχολείο μας. Τα παιδιά ακολουθώντας συντονισμένα τις οδηγίες του γυμναστή μας κου Ατσάλη Επαμεινώνδα έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, ατομικά και ομαδικά, χόρεψαν και δημιούργησαν κατασκευές. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα του Πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες όλων των τάξεων…

dav

22/9/2021

Τα αστέρια της επιβράβευσης

Φέτος, για ακόμη μία σχολική χρονιά, εφαρμόζεται στο σχολείο μας ένα σύστημα επιβράβευσης της καλής συμπεριφοράς των παιδιών. Οι δάσκαλοι όλων των τάξεων δίνουν στο τέλος κάθε εβδομάδας ένα αστέρι στην τάξη τους , αν τα παιδιά έχουν ακολουθήσει τους κανόνες συμπεριφοράς της τάξης και του σχολείου . Το όνομα της τάξης ανακοινώνεται από τη διευθύντρια του σχολείου . Η τάξη που θα μαζέψει τα περισσότερα αστέρια κερδίζει κύπελλο και παίρνει και κάποιο άλλο “βραβείο”.

13/9/2021

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα ” Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας και Εργαστήρια Δεξιοτήτων “

Στις 13/9/2021 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε δίωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας και Εργαστήρια Δεξιοτήτων “. Η παρουσίαση έγινε από τη συνάδελφο κα Αθηνά Σκαπινάκη.

10/9/2021

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων “

Στις 10/9/2021 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε δίωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων “. Η παρουσίαση έγινε από τη συνάδελφο κα Όλγα Κούση.

9/9/2021

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα ” Οι αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου σύμφωνα με το Ν.4823″

Στις 9/9/2021 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε δίωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Οι αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου σύμφωνα με το Ν.4823”. Η παρουσίαση έγινε από τη διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Τζάνα.