13-10-2021

Ταξίδι στη Ρώμη

Ένας μαθητής στην τάξη μας θέλησε να μας ξεναγήσει στη Ρώμη μέσα από μια υπέροχη παρουσίαση που έκανε μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του! Τον ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες φωτογραφίες και τις εντυπώσεις του που μας έκαναν να ταξιδέψουμε και εμείς μαζί του!

dav

13-10-2021

Το παιχνίδι της ενέργειας

Αφού τα μάθαμε όλα για την ενέργεια, ώρα να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε!

dav
dav

07-10-2021

Γνωρίζω το σώμα μου – Ομαδική εργασία απεικόνισης ανδρικού και γυναικείου φύλου

Τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες “αγόρια” ” κορίτσια” ζωγράφισαν ομοιώματα αγοριού και κοριτσιού.

04-10-2021

Βραβείο ανακύκλωσης

Με μεγάλη μας χαρά πήραμε το 1ο μας βραβείο για την προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια στο πλαίσιο της ανακύκλωσης. Εκτός του ότι προστατεύουμε το περιβάλλον, βοηθάμε και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

dav

01-10-2021

Λίγη υπενθύμιση της γραμματικής πάντα κάνει καλό!

Αρχίσαμε να στολίζουμε την τάξη μας με τις δημιουργίες μας αλλά πάντα υπάρχει χώρος για να τους κανόνες της γραμματικής που μας βοηθούν στις δυσκολίες μας.

dav
dav

30-09-2021

Γνωριζόμαστε- Συνεργαζόμαστε

Φέτος στην τάξη μας έχουμε νέους συμμαθητές! Για να νιώσουμε καλύτερα και να συνεργαστούμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας. Μέσα από αυτά τα παιδιά εκφράστηκαν ελεύθερα, μοιράστηκαν ευχάριστα γεγονότα, ώστε να αναπτυχθεί κλίμα οικειότητας και συνεργασίας.

25η Μαρτίου 2021

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021)

25η Μαρτίου, μέρα τιμής και υπερηφάνειας για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Πάνε 200 χρόνια από τη μέρα που οι πρόγονοί μας ύψωσαν ανάστημα και θέλησαν να βάλουν τέλος στις ταπεινώσεις που υφίσταντο επί τέσσερις ολόκληρους αιώνες, διεκδικώντας την ελευθερία μας.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης επετείου τα παιδιά του ΣΤ1 συνέλεξαν πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές-ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Συγκεντρώσαμε λοιπόν το υλικό μας και παράλληλα με τις κατασκευές που έκανε η τάξη μας, σας παρουσιάζουμε τη δουλειά μας μέσα από το ακόλουθο ηλεκτρονικό βιβλίο.

https://online.flippingbook.com/view/251506392/

Αποκριάτικες κατασκευές – Τρελά Αποκριάτικα καπέλα – 12 Μαρτίου 2021

Την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς οι μαθητές του ΣΤ1 κατασκεύασαν τρελά αποκριάτικα καπέλα χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά…

Χαρτονάκι χρώματος της επιλογής τους, χρώματα ή μπιχλιμπιδάκια που είχαν στο σπίτι τους για να στολίσουν τα καπελάκια τους. Και… την αποκριάτική τους διάθεση!

Ιδού το αποτέλεσμα του συνόλου της τάξης μας καθώς και κάποια από τα καπελάκια μας μεμονωμένα!

Και του χρόνου στα σχολεία μας!

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες – 3 Δεκεμβρίου 2020

Το ΣΤ1 παρακολούθησε μια εξ αποστάσεως δράση ευαισθητοποίησης για το θέμα της διαφορετικότητας και ειδικότερα της αναπηρίας από το ΚΕΣΥ Χίου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Ατόμων με Αναπηρίες.

Έγινε διάλογος μεταξύ των ομιλητριών και των μαθητών, ακολούθησε συζήτηση για τα είδη αναπηρίας που συναντάμε στον κόσμο μας, για τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αυτά αλληλεπιδρούν με τους γύρω τους. Τέλος αναφέρθηκαν και παραδείγματα από φημισμένες φυσιογνωμίες που ξεπέρασαν την όποια αναπηρία τους και κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή.

Μετά το πέρας της δράσης, παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με τα χαρακτηριστικά των παιδιών με αυτισμό. Μέσα από αυτό τα παιδιά κατανόησαν ότι ο αυτισμός δεν αποτελεί ασθένεια, αλλά μια διαφορετική μορφή ανάπτυξης. Εμείς θα πρέπει τα άτομα αυτά να μάθουμε να τα ακούμε και να σεβόμαστε τις ανάγκες τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την ωριμότητα και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τη δράση αυτή!

Το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=wwsIynrpppE&t=49s

20 Νοεμβρίου 2020- Παγκόσμια Μέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού οι μαθητές του ΣΤ1 παρακολούθησαν ένα βιντεάκι κινούμενης εικόνας (animation) την ώρα του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, σχετικό με τα Δικαιώματα των Παιδιών, όπου και αποτέλεσε το έναυσμα για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ μας.

Μιλήσαμε για τη «Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού», η οποία υπογράφηκε το 1989 από 191 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Στο τέλος, οι μαθητές μας ζωγράφισαν εικόνες, που αναπαριστούν κάποια από τα Δικαιώματα, για τα οποία έγινε λόγος.

Συγχαρητήρια παιδιά!

https://padlet.com/akontopodia1989/k5p92ujp3j16hgam

10/11/20

11 Νοεμβρίου 1912

‘Ωραίο νησί’

Μετά την προβολή σχετικών κειμένων και βίντεο για την απελευθέρωση της Χίου, οι μαθητές του Στ2 σχεδίασαν έναν μεγάλο χάρτη του νησιού μας, σημειώνοντας τις ομορφιές και τις ιδιαιτεροτητες του τόπου μας. Συνδυάζοντας τους στίχους μελοποιημενων ποιημάτων, όπως ‘Σαν τη Χίο νησί δεν ξανάδα’ και ‘Ωραίο νησί’ (Γ. Δροσίνη), τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία της ‘όμορφηςκαι παράξενης πατρίδας’ μας.

Χρόνια πολλά!

dav
dav
dav

27/10/20

28η Οκτωβρίου

Οι μαθητές του Στ2 μετά από προβολή σχετικών βίντεο και ανάγνωσης κειμένων, δραματοποιησαμε μια σκηνή από το απόσπασμα του βιβλίου Γλώσσας μας “Στα βουνά της Πίνδου” (σελ. 41).

Τα παιδιά ενθουσιαστηκαν με το μικρό μας θεατρικό, μπήκαν στη θέση των ηρώων μας και ένιωσαν πολύ περήφανοι για τον αγώνα των Ελλήνων.

dav

27/10/2020

«Το Λεύκωμα του Έπους του ’40»

Τα παιδιά του Στ 1 συνέλεξαν πληροφορίες, φωτογραφίες και δημοσιεύματα από παλιές εφημερίδες, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου...

Οκτώβριος 2020

Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ένα έργο τέχνης!

Ολα τα παιδιά της Στ2 τάξης ζωγράφισαν έναν συμμαθητή τους και έπρεπε οι υπόλοιποι να μαντεψουν ποιος είναι…

Έτσι μέσω της ενσυναισθησης, του παιχνιδιού και της ζωγραφικής, τα παιδιά καλλιεργησαν την έννοια της διαφορετικοτητας στην ομάδα της τάξης μας!

Στη συνέχεια σχεδιάσαμε τις παλάμες μας πάνω σε πολύχρωμα χαρτονια, τα κοψαμε και τα ενωσαμε, δημιουργώντας ένα τεράστιο μπουκέτο – το δικό μας διαφορετικό και όμορφο έργο τέχνης!