9/5/2022

Παρουσίαση για την Διατροφική Αγωγή

Σήμερα οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον παρουσίαση με τίτλο “Διατροφική Αγωγή” από τις εργαζόμενες σε ΤΟΜΥ και Κέντρο Υγείας Χίου Φωτεινή Φύκαρη και Παππά Ωραιάνθη. Τις ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας .

4/5/2022

Μετάλλιο επιβράβευσης

Ενδεικτικά δείτε στην παρακάτω φωτογραφία μαθήτριες και μαθητές της Στ΄ τάξης που βραβεύτηκαν με μετάλλια επιβράβευσης :

14/4/2022

Αναμνηστικές φωτογραφίες της τάξης μας

Δείτε αναμνηστικές φωτογραφίες της τάξης μας από την πιο πρόσφατη εκδρομή μας στη Δασκαλόπετρα και μία φωτογραφία με όλους τους δασκάλους που φέτος ανέλαβαν την τάξη!

26/3/2022

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Φέτος γιορτάσαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση τη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά , και τους δασκάλους τους! Και του χρόνου να ξαναγιορτάσουμε με υγεία !

23/12/2021

Καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία και πολλά χαμόγελα!

Αυτές τις μέρες έχουμε μπει για τα καλά στο εορταστικό κλίμα. Χριστουγεννιάτικη διάθεση για κατασκευές και δημιουργίες!

Μια μικρή γεύση από την κατασκευή καρτών, οι οποίες με δημιουργήθηκαν με αισιοδοξία και ελπίδα ότι οι παραλήπτες τους, οι νοσηλευόμενοι του νοσοκομείου μας θα αναρρώσουν σύντομα και θα επιστρέψουν στο σπίτι τους και στους αγαπημένους τους!

Ακόμη οι μικροί μας καλλιτέχνες με κέφι και φαντασία έφτιαξαν ταρανδάκια και ημερολόγια για τη νέα χρονιά!

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

22/12/2021

Ο καρδιολόγος κ. Νικόλαος Παπαγιάννης μας μιλά για το κυκλοφορικό σύστημα.

Σήμερα είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας τον κύριο Παπαγιάννη, καρδιολόγο του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, ο οποίος δέχτηκε την πρόσκλησή μας, να ενημερώσει τους μαθητές της τάξης μας για το κυκλοφορικό σύστημα. Εξήγησε στα παιδιά τη λειτουργία της καρδιάς, η οποία είναι το βασικότερο όργανο του κυκλοφορικού συστήματος. Με βιωματικό τρόπο τα παιδιά εμπέδωσαν έννοιες όπως κόλποι, κοιλίες, αρτηρίες φλέβες που συνάντησαν στο βιβλίο της Φυσικής τους. Τα παιδιά στο τέλος της παρουσίασης εξέφρασαν τις απορίες τους και επισήμαναν ότι ξεκίνησε πολύ ευχάριστα η μέρα και έγινε κατανοητή η λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

21/12/2021

Να τα πούμε;

Φέτος ένας μαθητής της τάξης μας επέλεξε να πει τα κάλαντα στους συμμαθητές του με έναν διαφορετικό τρόπο. Πήρε λοιπόν το μικρόφωνο σε ένα διάλειμμα και μας τα είπε στη δική του ξεχωριστή ραπ εκδοχή. Ήταν πραγματικά απολαυστικός! Και του χρόνου!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

16/12/2021

Επίσκεψη από εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου

Σήμερα είχαμε τη χαρά να ενημερωθούμε για μια εναλλακτική πρόταση φοίτησης, ώστε να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη της μουσικής. Οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου μας ενημέρωσαν τα παιδιά για τον τρόπο εγγραφής, τις θεματικές ενότητες τις οποίες αξιολογούνται, τις ώρες φοίτησης και τα μαθήματα που παρακολουθούν (Γενικής και Μουσικής Παιδείας). Επίσης τα παιδιά τραγούδησαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Χίου και ενθουσιάστηκαν στην ιδέα φοίτησης σε ένα τέτοιο σχολείο.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

13/12/2021

Κάμπος Χίου : Περιδιαβαίνοντας το μυροβόλο δάσος των εσπεριδοειδών

Με αφορμή το πρόγραμμα ” Περιδιαβαίνοντας το μυροβόλο δάσος των εσπεριδοειδών ” του ΚΠΕ Ομηρούπολης επισκεφθήκαμε τον Κάμπο, το στολίδι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση του προγράμματος.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

8/12/2021

Make a wish

Κάθε αστέρι που κρατούν τα παιδιά κρύβει αγάπη και ευχές!

https://animoto.com/play/VYN7EoesKwiYbl129xwWWA

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

3/12/2021

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- Δράσεις της τάξης μας

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα άτομα με αναπηρία παρακολουθήσαμε βίντεο και συζητήσαμε μέσα στην τάξη. Επίσης στο μάθημα της γυμναστικής προσπάθησαν να μπουν στη θέση αυτών των ατόμων και να παίξουν. Τα παιδιά κατανόησαν ότι : “Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη…Ζητάνε να γίνει ΙΣΗ με τη δική μας” και το παρουσιάζουν μέσα από τα έργα τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

3/12/2021

Εργασίες στο μάθημα των Θρησκευτικών

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών σε συνεργασία  με τον εκπαιδευτικό κ. Φραντζέσκο στο μάθημα της πληροφορικής,  οι μαθητές της Στ τάξης παρουσίασαν θρησκευτικά μνημεία και ναούς με τα οποία είναι συναισθηματικά δεμένοι.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Τζάνα Ελένη

30-11-2021

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Κοραή

Εκπαιδευτική επίσκεψη σήμερα στη Βιβλιοθήκη Κοραή, μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα. Οι μαθητές της τάξης μας ξεναγήθηκαν στο αναγνωστήριο και στο λαογραφικό μουσείο θαυμάζοντας τα μοναδικά εκθέματα.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

17-11-2021

Πολυτεχνείο

Ήταν 17 Νοεμβρίου του 1973 όταν εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στους γύρω χώρους από αυτό και αψηφώντας τον κίνδυνο, αντέδρασαν στο δικτατορικό καθεστώς που για έξι χρόνια στερούσε από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να ζει σε μια δημοκρατική χώρα και να εκφράζεται ελεύθερα. Τελικά απέδειξαν όμως πως αξίες όπως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πιο δυνατές από τα όπλα.

dav
dav
dav
dav

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

11-11-2021

11η Νοεμβρίου 1912: Η Απελευθέρωση της Χίου

Φέτος συμπληρώθηκαν 109 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού μας από τον τουρκικό ζυγό. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι σκιές των ηρώων που έπεσαν για την απελευθέρωση της Χίου πλανώνται στο ηρωικό νησί μας για να μας θυμίζουν τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας.

Στην τάξη μας τιμήσαμε τους ήρωές μας, μέσα από παρουσίαση χρονικού, τραγούδια και ζωγραφιές των μαθητών.

dav
dav

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

9-11-2021

Εορτασμός Αγίου Νεκταρίου

Αντιπροσωπεία της σημαίας για τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου στην εκκλησία της Παναγίας Λατομίτισσας.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

13-10-2021

Ταξίδι στη Ρώμη

Ένας μαθητής στην τάξη μας θέλησε να μας ξεναγήσει στη Ρώμη μέσα από μια υπέροχη παρουσίαση που έκανε μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του! Τον ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες φωτογραφίες και τις εντυπώσεις του που μας έκαναν να ταξιδέψουμε και εμείς μαζί του!

dav

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

13-10-2021

Το παιχνίδι της ενέργειας

Αφού τα μάθαμε όλα για την ενέργεια, ώρα να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε!

dav
dav

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

07-10-2021

Γνωρίζω το σώμα μου – Ομαδική εργασία απεικόνισης ανδρικού και γυναικείου φύλου

Τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες “αγόρια” ” κορίτσια” ζωγράφισαν ομοιώματα αγοριού και κοριτσιού.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

04-10-2021

Βραβείο ανακύκλωσης

Με μεγάλη μας χαρά πήραμε το 1ο μας βραβείο για την προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια στο πλαίσιο της ανακύκλωσης. Εκτός του ότι προστατεύουμε το περιβάλλον, βοηθάμε και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

dav

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

01-10-2021

Λίγη υπενθύμιση της γραμματικής πάντα κάνει καλό!

Αρχίσαμε να στολίζουμε την τάξη μας με τις δημιουργίες μας αλλά πάντα υπάρχει χώρος για να τους κανόνες της γραμματικής που μας βοηθούν στις δυσκολίες μας.

dav
dav

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

30-09-2021

Γνωριζόμαστε- Συνεργαζόμαστε

Φέτος στην τάξη μας έχουμε νέους συμμαθητές! Για να νιώσουμε καλύτερα και να συνεργαστούμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας. Μέσα από αυτά τα παιδιά εκφράστηκαν ελεύθερα, μοιράστηκαν ευχάριστα γεγονότα, ώστε να αναπτυχθεί κλίμα οικειότητας και συνεργασίας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσουρουγιάννη Ιωάννα

25η Μαρτίου 2021

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021)

25η Μαρτίου, μέρα τιμής και υπερηφάνειας για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Πάνε 200 χρόνια από τη μέρα που οι πρόγονοί μας ύψωσαν ανάστημα και θέλησαν να βάλουν τέλος στις ταπεινώσεις που υφίσταντο επί τέσσερις ολόκληρους αιώνες, διεκδικώντας την ελευθερία μας.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης επετείου τα παιδιά του ΣΤ1 συνέλεξαν πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές-ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Συγκεντρώσαμε λοιπόν το υλικό μας και παράλληλα με τις κατασκευές που έκανε η τάξη μας, σας παρουσιάζουμε τη δουλειά μας μέσα από το ακόλουθο ηλεκτρονικό βιβλίο.

https://online.flippingbook.com/view/251506392/

Αποκριάτικες κατασκευές – Τρελά Αποκριάτικα καπέλα – 12 Μαρτίου 2021

Την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς οι μαθητές του ΣΤ1 κατασκεύασαν τρελά αποκριάτικα καπέλα χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά…

Χαρτονάκι χρώματος της επιλογής τους, χρώματα ή μπιχλιμπιδάκια που είχαν στο σπίτι τους για να στολίσουν τα καπελάκια τους. Και… την αποκριάτική τους διάθεση!

Ιδού το αποτέλεσμα του συνόλου της τάξης μας καθώς και κάποια από τα καπελάκια μας μεμονωμένα!

Και του χρόνου στα σχολεία μας!

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες – 3 Δεκεμβρίου 2020

Το ΣΤ1 παρακολούθησε μια εξ αποστάσεως δράση ευαισθητοποίησης για το θέμα της διαφορετικότητας και ειδικότερα της αναπηρίας από το ΚΕΣΥ Χίου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Ατόμων με Αναπηρίες.

Έγινε διάλογος μεταξύ των ομιλητριών και των μαθητών, ακολούθησε συζήτηση για τα είδη αναπηρίας που συναντάμε στον κόσμο μας, για τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αυτά αλληλεπιδρούν με τους γύρω τους. Τέλος αναφέρθηκαν και παραδείγματα από φημισμένες φυσιογνωμίες που ξεπέρασαν την όποια αναπηρία τους και κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή.

Μετά το πέρας της δράσης, παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με τα χαρακτηριστικά των παιδιών με αυτισμό. Μέσα από αυτό τα παιδιά κατανόησαν ότι ο αυτισμός δεν αποτελεί ασθένεια, αλλά μια διαφορετική μορφή ανάπτυξης. Εμείς θα πρέπει τα άτομα αυτά να μάθουμε να τα ακούμε και να σεβόμαστε τις ανάγκες τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την ωριμότητα και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τη δράση αυτή!

Το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=wwsIynrpppE&t=49s

20 Νοεμβρίου 2020- Παγκόσμια Μέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού οι μαθητές του ΣΤ1 παρακολούθησαν ένα βιντεάκι κινούμενης εικόνας (animation) την ώρα του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, σχετικό με τα Δικαιώματα των Παιδιών, όπου και αποτέλεσε το έναυσμα για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ μας.

Μιλήσαμε για τη «Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού», η οποία υπογράφηκε το 1989 από 191 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Στο τέλος, οι μαθητές μας ζωγράφισαν εικόνες, που αναπαριστούν κάποια από τα Δικαιώματα, για τα οποία έγινε λόγος.

Συγχαρητήρια παιδιά!

https://padlet.com/akontopodia1989/k5p92ujp3j16hgam

10/11/20

11 Νοεμβρίου 1912

‘Ωραίο νησί’

Μετά την προβολή σχετικών κειμένων και βίντεο για την απελευθέρωση της Χίου, οι μαθητές του Στ2 σχεδίασαν έναν μεγάλο χάρτη του νησιού μας, σημειώνοντας τις ομορφιές και τις ιδιαιτεροτητες του τόπου μας. Συνδυάζοντας τους στίχους μελοποιημενων ποιημάτων, όπως ‘Σαν τη Χίο νησί δεν ξανάδα’ και ‘Ωραίο νησί’ (Γ. Δροσίνη), τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία της ‘όμορφηςκαι παράξενης πατρίδας’ μας.

Χρόνια πολλά!

dav
dav
dav

27/10/20

28η Οκτωβρίου

Οι μαθητές του Στ2 μετά από προβολή σχετικών βίντεο και ανάγνωσης κειμένων, δραματοποιησαμε μια σκηνή από το απόσπασμα του βιβλίου Γλώσσας μας “Στα βουνά της Πίνδου” (σελ. 41).

Τα παιδιά ενθουσιαστηκαν με το μικρό μας θεατρικό, μπήκαν στη θέση των ηρώων μας και ένιωσαν πολύ περήφανοι για τον αγώνα των Ελλήνων.

dav

27/10/2020

«Το Λεύκωμα του Έπους του ’40»

Τα παιδιά του Στ 1 συνέλεξαν πληροφορίες, φωτογραφίες και δημοσιεύματα από παλιές εφημερίδες, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου...

Οκτώβριος 2020

Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ένα έργο τέχνης!

Ολα τα παιδιά της Στ2 τάξης ζωγράφισαν έναν συμμαθητή τους και έπρεπε οι υπόλοιποι να μαντεψουν ποιος είναι…

Έτσι μέσω της ενσυναισθησης, του παιχνιδιού και της ζωγραφικής, τα παιδιά καλλιεργησαν την έννοια της διαφορετικοτητας στην ομάδα της τάξης μας!

Στη συνέχεια σχεδιάσαμε τις παλάμες μας πάνω σε πολύχρωμα χαρτονια, τα κοψαμε και τα ενωσαμε, δημιουργώντας ένα τεράστιο μπουκέτο – το δικό μας διαφορετικό και όμορφο έργο τέχνης!