Στην εκπαιδευτική περιφέρεια του 9ου Δημοτικού ή Καρράδειου Σχολείου Χίου ανήκουν οι περιοχές Άγιος Ισίδωρος, Νοσοκομείο, Φόρος και Λατόμι. Πιο συγκεκριμένα η περιφέρεια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χίου εκτείνεται Βορείως των Ιερών Ναών Παναγίας Λετσαίνης και Αγίου Υπατίου και περιλαμβάνει τους συνοικισμούς Νεάπολης, Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και Καβούρικα και περικλείεται από τις οδούς Άγιου Ματθαίου, Χέλιου Σωκράτη, Τσίχλα Στυλιανού, Νικολάου Ζαφειράκη, Καλουτά, Έλενας Βενιζέλου (1-29) μέχρι ΔΕΗ, Κωνσταντινουπόλεως, Αγίου Άνθιμου, Χρίστου Σαρικάκη από 1- 41 και 2-40, Σταματίας Γλύκα, Ευτυχίου Καγιαβά από 19 – 32 ,Γ. Βούρου από 1-10 και από 1 – 23.

 Το 9ο Δημοτικό ιδρύθηκε το 1952 με Βασιλικό διάταγμα ως εξαθέσιο σχολείο αν και μέχρι το 1972 λειτουργεί ως τριτάξια νυχτερινή σχολή για την εκπαίδευση των αναλφάβητων κατοίκων της περιοχής, και ως πενταθέσιο. Στην πορεία λειτουργεί και ως επταθέσιο και το 2002-2003 ιδρύεται και λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα. 

Για να στεγαστεί το νεοϊδρυθέν σχολείο το 1952 κατασκευάστηκαν πρόχειρα 3 ξύλινες αίθουσες στην πλατεία του Αγίου Ισιδώρου στο συνοικισμό του Νοσοκομείου, όπου συγκεντρώνονται 101 μαθητές υπό τη διεύθυνση του Βασίλειου Μαλλά. Λόγω αντίξοων συνθηκών για τους συνεχώς αυξανόμενους μαθητές, επιχειρείται αγορά οικοπέδου στην περιοχή της Παναγίας Λέτσαινας, Φόρου και Νοσοκομείου.

Η ανέγερση του διδακτηρίου άρχισε το 1956 και τα έξοδα της καλύφθηκαν από εράνους που έγιναν σε όλο το νησί, προσφορές Χιωτών του εξωτερικού, λαχειοφόρους, θεατρικές παραστάσεις, προσφορές από εκκλησίες και από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, εκποίηση μέρους του οικοπέδου και τέλος από την αποδοχή μεγάλης δωρεάς του εφοπλιστή Ιωάννη Καρρά. 

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια έγιναν στις 25 Αυγούστου 1957 και κατά το έτος αυτό το διδακτήριο στεγάζει 227 μαθητές υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Γαϊλα. Η περιτοίχιση ξεκίνησε το 1961 καθώς και το 1977 το βορειοδυτικό μέρος του οικοπέδου πωλείται για την ανέγερση νηπιαγωγείου που λειτουργεί μέχρι και σήμερα. 

Από το 1992 οι αίθουσες του διδακτηρίου δεν επαρκούν για τη στέγαση όλων των τάξεων, με αποτέλεσμα τον χωρισμό μιας αίθουσας με παραβάν και χρήση μίας άλλης από το διπλανό Νηπιαγωγείο. Απαραίτητη κρινόταν η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και έτσι το Μάιο του 1998 αρχίζουν οι εργασίες για το νέο διδακτήριο, αλλά και εργασίες για τη βελτίωση του υπάρχοντος κτηρίου. Από το 2001 οι σχολικές αίθουσες απλώνονται και στις δύο πτέρυγες. Στις 15 Ιουνίου 2001 έγιναν επισήμως τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας.

Το Νοέμβριο του 2005 στρώθηκαν με πλαστικό τάπητα τα γήπεδα της αυλής. Από το σχολικό έτος 200-2003 ιδρύθηκε και λειτούργησε Ολοήμερο Τμήμα στο Σχολείο.

Το διώροφο κτίριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χίου αποτελείται από δύο πτέρυγες , ευρύχωρη αυλή, αίθουσα εκδηλώσεων, υπόγειο, αθλητικές κι άλλες εγκαταστάσεις που δημιουργούν στο σχολικό χώρο ένα ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον.

Αξιότιμοι γονείς-κηδεμόνες,

Ευχόμαστε μια δημιουργική σχολική χρονιά,με υγεία, ευημερία και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καρράδειο.

Σας ενημερώνουμε ότι καθώς έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του δημοτικού σχολείου, έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον Κανονισμό Λειτουργίας του Σχολείου μας, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες, να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου και να εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών/τριών.

Για να λειτουργήσει το σχολείο μας ομαλά και αποδοτικά θα πρέπει όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Η τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του σχολείου μας, που ενέκριναν όλα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, θα βοηθήσει, ώστε το έργο και οι στόχοι που θέτουμε κάθε φορά ως εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό χωρίς προβλήματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σκοπός,  λοιπόν, του παρόντος σχολικού κανονισμού είναι να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις, για να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του σχολείου.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να αφιερώνατε λίγο από τον χρόνο σας, ώστε να διαβάσετε τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου μας.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ & Ο Σ. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ