14/10/21

Εξασκούμαστε στους Χρόνους των Ρημάτων

Η πολυαισθητηριακή μέθοδος και το υλικό με χρώμα και κίνηση ενισχύουν την προσοχή και μνήμη των μαθητών. Γράφοντας τις καταλήξεις και βάζοντας κάθε ρήμα στη σειρά που πρέπει, εξασκείται το παιδί στην κλίση των ρημάτων και στην εφαρμογή των βασικών ορθογραφικών κανόνων.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης: Ελένη Γάνου

01/10/21

Παίζοντας με τους αριθμούς!

Μπορούν να δοθούν καρτούλες με αριθμούς στα παιδιά και να τους ζητηθεί να κατονομάσουν τον εκάστοτε αριθμό και να βρουν τον προηγούμενο ή/και τον επόμενό του. Έτσι, μέσα από μια ευχάριστη δραστηριότητα αποκτούν την αίσθηση της έννοιας του αριθμού, εξασκούν τη μνήμη τους και αυξάνονται τα κίνητρα για μάθηση.

Θέλω πολλούς αριθμούς να γράψω; Το πινακάκι μου θα αρπάξω..

Για εξάσκηση και περαιτέρω κατανόηση της αξίας θέσης ψηφίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ακόλουθος πίνακας:

Χρειάζεται μόνο πλαστικοποιημένος ο πίνακας, ένας μαρκαδόρος και υγρομάντηλο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης: Ελένη Γάνου

04/06/21

Δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-Δ1

Την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, όλες οι τάξεις του σχολείου μας παρουσίασαν στην αυλή κάποιες δράσεις  για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.  Έτσι και οι μαθητές του Δ1 παρουσίασαν τις ζωγραφιές τους, τραγούδησαν ένα τραγούδι με τους μαθητές του Δ2 : «Αχ, γλυκό μου περιβάλλον» και διάβασαν τις σκέψεις τους για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και για το πώς μπορούμε να το προστατέψουμε. Ανοίξτε το αρχείο: «Δράσεις στην τάξη μας» για να δείτε την προετοιμασία μας.

11 /3/2021

Ασπόνδυλα και σπονδυλωτά ζώα

Οι μαθητές της Δ΄2 τάξης στο μάθημα της μελέτης με την εκπαιδευτικό κα Μαρία Σαραντινούδη ασχολήθηκαν με τα ασπόνδυλα και σπονδυλωτά ζώα.

Μελέτησαν τις διαφορές τους, συζήτησαν για το περιβάλλον που ζουν, πώς αναπτύσσονται και αναπαράγονται.

Τα παιδιά είχαν αναλάβει να βρουν πληροφορίες για ένα ζώο είτε σπονδυλωτό είτε ασπόνδυλο.

Παρακάτω παραθέτουμε τις εργασίες τους!

10/2/21

Θρησκευτικά μνημεία

Οι μαθητές του Δ2 στο μάθημα της μελέτης με την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Σαραντινούδη μελέτησαν τα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας ως κομμάτι του πολιτισμού μας. Τα παιδιά αναζήτησαν πληροφορίες και σας παρουσιάζουμε τις εκπληκτικές εργασίες τους.

28/01/2021

Η έννοια του πολιτισμού

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης οι μαθητές του Δ2 και η εκπαιδευτικός κα Σαραντινούδη Μαρία συζήτησαν και ασχολήθηκαν με την έννοια του πολιτισμού. Με τον όρο Πολιτισμός εννοούμε ολόκληρο το παρελθόν αλλά και το παρόν του ανθρώπινου βίου, το βαθμό ανάπτυξης των υλικών και πνευματικών συνθηκών της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου. Το σύνολο των υλικών και πνευματικών δημιουργημάτων του σε ορισμένη χώρα και εποχή, δηλ. τα Γράμματα και τις Τέχνες, τον τρόπο Ζωής, τα Βασικά Δικαιώματα, το Σύστημα Αξιών του, τις Παραδόσεις και τα Δόγματα. Οι μαθητές αναζήτησαν τραγούδια γάμου, μοιρολόγια, παραδοσιακά. Τα διαβάσαμε στην τάξη και τα συζητήσαμε. Ακολουθούν οι εργασίες τους.

11/1/2021

Συνέντευξη από το αγαπημένο μου δέντρο

Διαβάστε τις συνεντεύξεις που πήραν τα παιδιά του Δ2 από τα αγαπημένα τους δέντρα…

27/11/2020

Σημαντικά μέρη της Χίου

Οι μαθητές της Δ2΄ τάξης στο μάθημα της Μελέτης με τη δασκάλα τους κ. Σαραντινούδη Μαρία μίλησαν για τα σημαντικά κτίρια του τόπου μας. Οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες για μερικά από αυτά! Ακολουθούν οι εργασίες τους!

Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου

Δείτε παρακάτω και μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το αρχαιολογικό μουσείο της Χίου

https://drive.google.com/file/d/17s4F4q_JcVtkJ2_SCpSkX2eBJ8Q9ihXS/view?usp=sharing

10/11/2020

11η Νοεμβρίου 1912-Η απελευθέρωση της Χίου

Τα παιδιά της Δ2΄ τάξης ζωγραφίζουν τη σημαία…

9/11/2020

«Πώς πήρε το κάθε λαχανικό το χρώμα του»

Τα παιδιά του Δ2 έγραψαν ιστορίες σχετικά με το πώς πήρε το κάθε λαχανικό , φρούτο ή λουλούδι το χρώμα του. Αξίζει να τις διαβάσουμε ! Η δημιουργική τους  φαντασία θα σας εκπλήξει!

29/10/2020

Δραστηριότητες για τη Μελέτη Περιβάλλοντος από το φωτόδεντρο

Στο ακόλουθο αρχείο θα βρείτε τρεις δραστηριότητες από το φωτόδεντρο: γεωμορφολογικός χάρτης της Ελλάδας, ταυτότητες των γεωγραφικών διαμερισμάτων και παιχνίδι αντιστοίχισης και μνήμης με θέμα τα γεωγραφικά διαμερίσματα.

29-10-2020

Συνέντευξη από ένα συγγενικό πρόσωπο: Το λιομάζωμα τα παλιά χρόνια

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης  οι μαθητές της Δ1΄ τάξης προετοίμασαν ερωτήσεις σε ομάδες των δύο,  προκειμένου να πάρουν συνέντευξη από ένα συγγενικό τους πρόσωπο για την καλλιέργεια της ελιάς και το λιομάζωμα τα παλιά χρόνια. 

22/10/2020

Παρουσίαση των γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ελλάδας

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης οι μαθητές της Δ2΄ τάξης με την δασκάλα τους κ.Μαρία Σαραντινούδη παρουσίασαν ένα γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας…