29/3/2022

Μαθαίνοντας  για τα επαγγέλματα στα Αγγλικά

Μαθαίνοντας  για τα επαγγέλματα στα Αγγλικά, οι μαθητές  της Στ’ Τάξης ζωγράφισαν  διάφορα  επαγγέλματα  και τα παρουσίασαν  στην τάξη. 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Μαριάνθη Πρινιά

26/2/2022

Φροντίζω το περιβάλλον-Κοινωνικές δεξιότητες -Δραστηριότητες στα Γαλλικά για Ε1-Ε2-ΣΤ

Στα πλαίσια των δεξιοτήτων στην ενότητα « Φροντίζω το περιβάλλον» , με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος στη Γαλλία που είναι 5 Ιουνίου δημιουργήσαμε με τους μαθητές της πέμπτης τάξης ( Ε1 και Ε2) και της έκτης τάξης  (ΣΤ) αφίσες με οικολογικά μηνύματα στα Γαλλικά για να σώσουμε τον πλανήτη. Δώσαμε βαρύτητα στο διάλεγμα και στην ανακύκλωση των σκουπιδιών, στη δεντροφύτευση, στη διατήρηση των θαλασσών καθαρών, στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, μαθαίνοντας παράλληλα με την καθηγήτρια των Γαλλικών, Ματθαίου Ειρήνη ,λεξιλόγιο στα Γαλλικά, ενισχύοντας έτσι παράλληλα την οικολογική συνείδηση των παιδιών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ειρήνη Ματθαίου

15/2/2022

«Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις…»

«Όταν ελπίζεις, κινδυνεύεις να απογοητευτείς, κι όταν δοκιμάζεις, κινδυνεύεις να αποτύχεις. Ναι, αλλά πρέπει να ρισκάρεις, γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή είναι να μη ρισκάρεις τίποτε. Ο άνθρωπος που δεν ρισκάρει τίποτε, δεν κάνει τίποτε, δεν έχει τίποτε, δεν είναι τίποτε. Μπορεί να αποφεύγει τον πόνο και τη λύπη, όμως δεν μπορεί να μάθει και να νιώσει και να αλλάξει και να αναπτυχθεί και να αγαπήσει και να ζήσει. Δεμένος με τις βεβαιότητές του, είναι ένας σκλάβος. Έχει παραιτηθεί από την ελευθερία του. Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι πραγματικά ελεύθερος».

Απόσπασμα από το «Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις…»,Λέο Μπουσκάλια

Οι μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση της κας Χρυστάλλας στο μάθημα των Εικαστικών ζωγράφισαν το δέντρο της αγάπης και ομόρφυναν τον τοίχο του πρώτου ορόφου του σχολείου μας. Οι μικροί μας καλλιτέχνες με τα πινέλα τους γεμάτα μπογιά προσπάθησαν να αποτυπώσουν την αγάπη, την ισότητα και την καλλιέργεια υγιών συναισθημάτων.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Χρυστάλλα Χατζηαναστάση

22/12/2021

Χριστουγεννιάτικες κάρτες από τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ ΄τάξης στα Γαλλικά

Αγαπητοί συνάδελφοι ,γονείς και παιδιά,

με την ευκαιρία των εορτών σας παρουσιάζουμε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες στα γαλλικά που έφτιαξαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα  καλές γιορτές, ευτυχισμένα Χριστούγεννα , καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και χαρά.

Ανοίξτε το παρακάτω αρχείο για να δείτε όλες τις κάρτες μας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Γαλλικών: Ειρήνη Ματθαίου

3/12/2021

Παιχνίδια για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία την ώρα της Γυμναστικής

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  οι μαθητές του Ε1  έπαιξαν παιχνίδια με λίγο διαφορετικό τρόπο, όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία. Πώς είναι άραγε να παίζεις βόλεϊ καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο; Για  να μπουν στη θέση αυτή για μία ημέρα, οι μαθητές του Ε1 έπαιξαν βόλεϊ καθισμένοι σταυροπόδι στο πάτωμα. Με αυτόν τον βιωματικό τρόπο συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, όταν κάνουν ένα άθλημα και πόση θέληση χρειάζεται να έχουν για τα καταφέρουν.

Ανοίξτε το παρακάτω αρχείο για να διαβάσετε το ποίημα ενός δεκατετράχρονου για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και να δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Παμείνης Ατσάλης

28/11/2021

Γαλλικές παροιμίες

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης έγραψαν και εικογράφησαν μερικές γαλλικές παροιμίες.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ειρήνη Ματθαίου

22/11/2021

Έργα παιδιών στο μάθημα των Καλλιτεχνικών 2021-2022

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Χρυστάλλα Χατζηαναστάση

4/6/2021

Τραγούδια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Καρβούνης Πέτρος, Κωσταρή Αντωνία

12/3/2021

Αποκριάτικο έθιμο “Το γαϊτανάκι”

Μουσική: – Ταραντέλα (ορχηστρικό) Γιώργος Χατζηπιερής – Γαϊτανάκι (οργανικός σκοπός) Λαούτο, Παναγιώτης Ρουσάκος Βίντεο: Ηπειρώτικο γαϊτανάκι στο σύνταγμα 2019, @n.p. production Σχεδιασμός – Επιμέλεια: Αρετή Λαγού, Νηπιαγωγός

Μουσική Γυμναστική

Κάθε φορά που θα ακούς φλογέρα, κούνα τα χέρια σου σα να πετάς όπως τα πουλιά. Κάθε φορά που θα ακούς άρπα, κάνε στροφές γύρω από τον εαυτό σου. Όταν ακούς τύμπανο κάνε παλαμάκια κι όταν ακούς μεταλλόφωνο κάνε επιτόπου πηδηματάκια…

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Καρβούνης Πέτρος

4/3/2021

Εκπαιδευτικά βίντεο στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, τα παιδιά παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο που παρουσιάζουν με απλό και κατανοητό τρόπο βασικά σημεία της ζωής μεγάλων μουσικών και τον τρόπο με τον οποίο επηρέασαν τον κόσμο μας ! Παρακολουθήστε παρακάτω μερικά από αυτά :

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Καρβούνης Πέτρος

2/3/2021

Αποκριάτικες μάσκες

Με αφορμή τις Απόκριες και στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών οι μαθητές με την καθοδήγηση του κου Σταγγίδη Αδριανού έφτιαξαν και φόρεσαν πρωτότυπες μάσκες! Θαυμάστε τις δημιουργίες τους!

Μάθημα : Εικαστικά

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Σταγγίδης Αδριανός

Τάξη : Β’

5/2/2021

“Τα δελφινάκια του Αμβρακικού”

Με αφορμή τη δραματική , ηθογραφική, αλλά και ρομαντική ελληνική ταινία του 1994 “Τα δελφινάκια του Αμβρακικού”, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό μυθιστόρημα του Ντίνου Δημόπουλου , οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού κλήθηκαν να σκεφτούν γύρω από διάφορα κοινωνικά ζητήματα:

-ο άλλος/ο διαφορετικός

-η “σκληρότητα” των μεγάλων, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τον φόβο για το άγνωστο (φυματίωση)

-τι θεωρεί “απόβλητο” η κοινωνία

Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με το “έργο τέχνης μέσα στο έργο τέχνης” καθώς στην ταινία του Δημόπουλου, προβάλλονται αποσπάσματα από την ταινία βωβού κινηματογράφου “The Kid”, του Τσάρλι Τσάπλιν , την οποία είχαν παρακολουθήσει σε προηγούμενα μαθήματα κι έτσι μπορούσαν να αντιληφθούν τους συσχετισμούς ανάμεσα στα δύο έργα.

Στο τέλος , τα παιδιά ζωγράφισαν ό, τι τους άρεσε , ό, τι τα εντυπωσίασε περισσότερο, ή ό, τι φαντάστηκαν ότι ακολούθησε μετά το πέρας της κινηματογραφικής αφήγησης!

Δείτε στο παρακάτω αρχείο τις ζωγραφιές τους:

Δείτε την ταινία στον παρακάτω σύνδεσμο:

Μάθημα: Θεατρική Αγωγή

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Χριστίνα Μπιρμπίλη

Τάξη : Β΄

12/11/2020

Παιχνίδια στην αυλή κατά τη διάρκεια της γυμναστικής

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Ατσάλης Επαμεινώνδας

Τάξεις : Α΄ και Β΄

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο παρακάτω αρχείο:

17/10/2017

Φανταστικά ζώα

Ζητάμε από τα παιδιά να  σχεδιάσουν ένα ζώο/πλάσμα που δεν υπάρχει. Με ό,τι εξωτερικά χαρακτηριστικά επιθυμεί καθένας για το φανταστικό του ζώο. (ένα, πολλά ή καθόλου πόδια, χέρια, φτερά, μάτια, αφτιά, στόματα, κέρατα, τρίχωμα).Στην συνέχεια κάθε παιδί δίνει ένα φανταστικό όνομα στο ζώο του. Παρουσιάζει το έργο του στην τάξη και περιγράφει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πλάσματος που δημιούργησε. Που ζει; Τι τρώει; Γεννάει μικρά; Πόσα χρόνια ζει;

Δείτε στο παρακάτω αρχείο τις υπόλοιπες ζωγραφιές τους:

Μάθημα: Θεατρική Αγωγή

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Χριστίνα Μπιρμπίλη

Τάξη : Β΄