29/3/2022

Απονομή μεταλλίων

Τα μετάλλια σε μαθητές της Β ΄ τάξης ως επιβράβευση καλής συμπεριφοράς. Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα πολλά, αφού κάθε παιδί έχει πολλά ταλέντα. Τα μετάλλια αυτά είναι ένας από τους πολλούς τρόπους επιβράβευσης των μαθητών μας για την καλή συμπεριφορά τους και για τα χαρίσματά τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β΄ τάξης : Δέσποινα Ράλλη

28/3/2022

Προσομοίωση σεισμού

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, για τις φυσικές καταστροφές, κάναμε μέσα στην τάξη μας προσομοίωση σεισμού, με παιχνίδια που έφεραν τα παιδιά.  Τα παιδιά , είδαν στην πράξη, ποια είναι τα επικίνδυνα σημεία όταν γίνει σεισμός και προσπάθησαν να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στα εργαστήρια.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β΄ τάξης : Δέσποινα Ράλλη

26/10/2021

Μαζεύουμε καπάκια για να αγοράσουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο

Η τάξη μας συμβάλλει στη δράση του σχολείου , προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο πιο πολλά καπάκια γίνεται και να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β΄ τάξης : Δέσποινα Ράλλη

25/10/2021

Οι κανόνες της τάξης μας

Οι κανόνες είναι απαραίτητοι σε μία τάξη . Δείτε παρακάτω ποιους κανόνες πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά της Β΄ τάξης …

\Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β΄ τάξης : Δέσποινα Ράλλη

22/6/2021

Οι ιδανικές διακοπές

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει και όλοι μικροί μεγάλοι ονειρευόμαστε τις διακοπές μας. Έτσι το Β1 μας έγραψε πώς φαντάζεται τις πιο τέλειες διακοπές του.

Από τις απόψεις των παιδιών κρατάμε ότι έχουν ανάγκη από ξεκούραση και ξεγνοιασιά.

Καλό καλοκαίρι με υγεία και ελευθερία!

Υπεύθυνη τμήματος Β1: Σαραντινούδη Μαρία

26 /5/2021

Παίζοντας στην αυλή

Στο μάθημα της Γλώσσας με το Β1 συζητήσαμε την αξία του παιχνιδιού και μιλήσαμε για τα παλαιά παιχνίδια. Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό βγήλαμε στην αυλή και παίξαμε κουτσό, τυφλόμυγα, ρολόι, περνά περνά η μέλισσα!

Περάσαμε πολύ όμορφα και αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β1 : Σαραντινούδη Μαρία

25/5/2021

Πασχαλινό παραμύθι

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο μας παραμύθι από τις Β τάξεις.  Η προσπάθεια έγινε σε συνεργασία με τη Β΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου. Η συγγραφή ξεκίνησε στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης και ολοκληρώθηκε στη δια ζώσης διδασκαλίας.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ τη διαδικασία και είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα!

Καλή ανάγνωση!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β1: Σαραντινούδη Μαρία

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β2: Καλογερά Μαρία

27/5/2021

Παιχνίδια άλλοτε και τώρα

Οι μαθητές της Β1 στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας συζήτησαν για τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στα παλιά χρόνια και τα σύγκριναν με τα παιχνίδια που παίζουν σήμερα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο παρελθόν τα παιχνίδια ήταν πιο ενδιαφέροντα, ομαδικά και εφευρετικά. Σήμερα τα παιδιά παίζουν πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια και δεν βγαίνουν να παίξουν έξω. Παρακάτω παραθέτουμε ένα κολλάζ με τις ζωγραφιές τους. 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β1: Σαραντινούδη Μαρία

23/04/2021

Πασχαλινές δραστηριότητες και κατασκευές

Την τελευταία εβδομάδα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα τα δύο τμήματα της Β’ τάξης έκαναν κοινά τηλεμαθήματα και τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από ιερέα και δάσκαλο τη σπουδαιότητα της Ζωής και των Παθών του Χριστού, να φτιάξουν μια κοινή πασχαλινή ιστορία σε συνεργασία με το 4ο Δ.Σ. Χίου και να φτιάξουν μοναδικές κατασκευές και ζωγραφιές με θέμα το Πάσχα!

Η Β’ τάξη σας παρουσιάζει τις εργασίες της με θέμα το Πάσχα!!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β’ 1: Σαραντινούδη Μαρία

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β’ 2: Καλογερά Μαρία

14/4/2021

Παλαιά επαγγέλματα

Στα πλαίσια της ενότητας της γλώσσας μας οι μαθητές του Β1 ασχολήθηκαν με επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί. Συζήτησαν για την σπουδαιότητα αυτών των επαγγελμάτων, για τις συνθήκες εργασίας και για το πώς έχουν αυτά τα επαγγέλματα αντικατασταθεί από άλλα σύγχρονα ή ακόμα και από μηχανές.

Τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους παλαιό επάγγελμα. Παραθέτουμε τις δημιουργίες τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Σαραντινούδη

13/04/2021

Παραδοσιακά επαγγέλματα

Οι μαθητές του Β’ 2 συζήτησαν και γνώρισαν αρκετά επαγγέλματα από το παρελθόν, τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν ή τείνουν να εξαφανιστούν. Ενθουσιάστηκαν και το έδειξαν μέσα από τις ζωγραφιές τους, οι οποίες υπάρχουν στο παρακάτω αρχείο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καλογερά Μαρία

12/04/21

Ψάρια Γλυκού Νερού

Στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος μελετήσαμε το οικοσύστημα της θάλασσας και τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ψάρια και ειδικά του γλυκού νερού. Όποτε έψαξαν στο διαδίκτυο και βρήκαν πληροφορίες για περίεργα ψάρια!

Τις εργασίες τους τις παρουσίασαν στο τηλεμάθημά μας και σας τις παραθέτουμε!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Σαραντινούδη

5/ 4 /2021

Δράση για την παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου τη Δευτέρα 5/4/21 είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε εκλεκτή καλεσμένη στην τηλεδιδασκαλία μας τη δασκάλα-συγγραφέα  κ. Ζηνοβία Λασπάκη, ηοποία αποδέχτηκε την πρόσκληση μας και μας μίλησε για τη  προσφορά του βιβλίου…

2 Απριλίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – Β΄ 2

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οι μαθητές του Β΄ 2, συζήτησαν, ζωγράφισαν και έμαθαν την σπουδαιότητα του παιδικού βιβλίου και σας παρουσιάζουν τις υπέροχες εργασίες τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός τμήματος: Καλογερά Μαρία

2 Απριλίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Β1 με την δασκάλα τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συζήτησαν στο μάθημά τους για την προσφορά του βιβλίου. Κατέγραψαν τα είδη του βιβλίου και απαρίθμησαν τα θετικά της ανάγνωσης ενός βιβλίου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού, στην πνευματική και ψυχική του καλλιέργεια. Σε μία εποχή, που το διαδίκτυο έχει μπει στη ζωή μας και κυριαρχεί, ας μην ξεχνάμε τη σπουδαιότητα του βιβλίου.

Οι μαθητές του Β1 έχουν ήδη ξεκινήσει και διαβάζουν διαδικτυακά τα “Ψηλά Βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Παρακάτω παραθέτουμε τις αφίσες των παιδιών για την γιορτή του βιβλίου…

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β1: Σαραντινούδη Μαρία

30/3/2021

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ Β1

Στα πλαίσια της ενότητας στη Γλώσσα οι μαθητές έμαθαν να διαβάζουν χάρτες και ταξιδιωτικούς οδηγούς. Με αφορμή λοιπόν την έλλειψη μετακίνησης λόγω της πανδημίας, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Στόχος της εργασίας ήταν οι μαθητές να βρουν τις πληροφορίες που ήθελαν, να τις συλλέξουν, να βρουν αξιοθέατα του τόπου και χρήσιμα τηλέφωνα.

Παρακάτω ακολουθούν οι εργασίες τους οι οποίες είναι καταπληκτικές! Εύχομαι γρήγορα να μπορέσουμε να ταξιδεύσουμε και να γνωρίσουμε τα μέρη που μας προτείνουν!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β1 Σαραντινούδη Μαρία

25η Μαρτίου 1821-25η Μαρτίου 2021

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Στο διαδικτυακό μας μάθημα η Β1 με τη δασκάλα της ασχολήθηκαν και τίμησαν τη μνήμη της απελευθέρωσης της Ελλάδας μας.

Αναφερθήκαμε στη διπλή γιορτή καθώς είναι και θρησκευτική, αφού τη μέρα εκείνη ο Αρχάγγελος ανακοίνωσε στην Παναγία ότι θα γεννήσει το Χριστό.

Παρακολουθήσαμε βίντεο σχετικά με τους ήρωες της Επανάστασης, τα παιδιά υποδύθηκαν κάποιον ήρωα και έπαιρναν συνέντευξη το ένα από το άλλο ως Μπουμπουλίνα, Κανάρης, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μαυρογένους.

Οι μαθητές γεμάτοι περηφάνια διάβασαν ποιήματα, τραγουδήσαμε σχετικά τραγούδια και τέλος σηκωθήκαμε όρθιοι να ακούσουμε με ιδιαίτερη συγκίνηση τον Εθνικό Ύμνο στην νοηματική.

Οι μαθητές με απλά υλικά που είχαν στο σπίτι κατασκεύασαν ένα μικρό τσολιαδάκι.

Παρακάτω παραθέτουμε τα έργα τους με μεγάλη περηφάνεια!

Χρόνια πολλά και χρόνια ελεύθερα σε όλους μας! Του χρόνου να γιορτάσουμε στα σχολεία μας κάνοντας παρελάσεις και γιορτές!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β1: Σαραντινούδη Μαρία

19/03/2021

Ανθισμένη αμυγδαλιά

Με αφορμή το ποίημα του βιβλίου μας «Λίγο ακόμα», οι μαθητές της Β1 τάξης ζωγράφισαν ανθισμένες αμυγδαλιές δίνοντας το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας ότι η άνοιξη και οι καλύτερες μέρες θα έρθουν.

Παρακάτω παραθέτουμε το ποίημα και τα σχέδια των παιδιών:

Λίγο ακόμα

θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν

τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο

τη θάλασσα να κυματίζει

λίγο ακόμα,

να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα.

[πηγή: Γιώργος Σεφέρης, Ποιήματα, Ίκαρος, Αθήνα 1998 (19η έκδ.), σ. 70]

Υπεύθυνη τμήματος Β1 Σαραντινούδη Μαρία

15/03/2021

Καθαρά Δευτέρα – Β΄2

Αφού ντυθήκαμε, παρουσιάσαμε τις αποκριάτικες στολές μας και χορέψαμε σε ένα αλλιώτικο αποκριάτικο σχολικό πάρτυ, κατασκευάσαμε και ζωγραφίσαμε μάσκες και χαρταετούς με πολλή φαντασία και αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι δε μας σταματάει η απόσταση…

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός του τμήματος: Μαρία Καλογερά

12/03/2021

Webexικό Αποκριατικό Πάρτυ της Β΄ τάξης

Απόκριες: τα έθιμα και πως γιορτάζονται σε όλη την Ελλάδα | Argiro.gr

Μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά, μπορεί να έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις, όμως όταν υπάρχει καλή διάθεση όλα γίνονται!

Αποφασίσαμε λοιπόν να διοργανώσουμε αποκριάτικο διαδικτυακό πάρτυ. Οι μαθητές του Β1 και του Β2 μαζί με τις δασκάλες τους έκαναν μία κοινή τηλεδιδασκαλία και πέρασαν υπέροχα.

Μικροί και μεγάλοι ντύθηκαν μασκαράδες και παρουσίασαν τις στολές τους. Ξαφνικά το webex γέμισε αστυνομικούς, ποντικάκια, γατούλες, Elsa και  Super Ήρωες! Όλοι ήταν υπέροχοι!

Στη συνέχεια χορέψαμε, φτιάξαμε αποκριάτικες μάσκες από μία χειρουργική μάσκα και κατασκευάσαμε χαρταετούς.

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, οι μαθητές είδαν τους φίλους τους, συζήτησαν μαζί τους και κυριάρχησε το κέφι!

Μαζί μας ήταν και η διευθύντρια του σχολείου κ. Τζάνα, η οποία χάρηκε με τις μεταμφιέσεις όλων και ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή»!

Καλό τριήμερο! Καλά Κούλουμα! Και του χρόνου με υγεία να πετάξουμε τους χαρταετούς μας ψηλά!

Ευχόμαστε του χρόνου να γιορτάσουμε με υγεία στα σχολεία μας!

Υπεύθυνες τμήματος Β1: Μαρία Σαραντινούδη, Αντωνία Κωσταρή

Υπεύθυνες τμήματος Β2: Μαρία Καλογερά, Ευαγγελία Κοντίδη

10/03/2021

Οι παραμυθάδες του Β1

Με αφορμή το μύθο της αλεπούς με το λελέκι στο βιβλίο της Γλώσσας μας, ασχοληθήκαμε με τους μύθους του Αισώπου. Παρακολουθήσαμε βίντεο με διάφορους μύθους του Αισώπου, βρήκαμε πληροφορίες για τον Αίσωπο και εξηγήσαμε το ηθικό δίδαγμα των παραμυθιών….

Υπεύθυνη τμήματος Β1: Μαρία Σαραντινούδη

6/3/2021

6 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο διαδικτυακό μας μάθημα ασχοληθήκαμε με τους μαθητές του Β1 για την τόσο σπουδαία μέρα. Αρχικά η δασκάλα κ. Μαρία Σαραντινούδη ζήτησε από τα παιδιά να της πουν τι καταλαβαίνουν από την λέξη εκφοβισμός. Έγινε ανάλυση της λέξης στα συνθετικά της και τα παιδιά ρωτήθηκαν πότε νιώθουν φόβο. Στη συνέχεια μλέτησαν το επίθετο σχολικός και συζήτησαν για το πότε νιώθουν φόβο στο σχολείο…

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β1: Σαραντινούδη Μαρία

4/3/2021

Τσικνοπέμπτη

Σήμερα το Β1 με τη δασκάλα τους κ. Μαρία Σαραντινούδη με αφορμή ένα κείμενο για μία διαφορετική Τσικνοπέμπτη μίλησαν για το πώς πέρασαν τη μέρα. Έγινε αναφορά στο έθιμο του τσικνίσματος και όλοι ευχήθηκαν του χρόνου να γιορτάσουμε υγιείς στο σχολείο μας. Παρακάτω παραθέτω τις σκέψεις των παιδιών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β1: Σαραντινούδη Μαρία

3/3/2021

Παιχνίδια για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης

Με αφορμή την ενότητα 16 “Νιώθω” της Γλώσσας, οι δασκάλες του Β1 κα Σαραντινούδη Μαρία και κα Κωσταρή Αντωνία πραγματοποίησαν μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών, την εκμάθηση λεξιλογίου σχετικού με τα συναισθήματα και γενικά την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης , της πολύ σπουδαίας ικανότητας να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και να κατανοούμε το τι νιώθει και γιατί.

Πρώτα -πρώτα τα παιδιά αναγνώρισαν σε κάρτες τα τέσσερα βασικά συναισθήματα του ανθρώπου (χαρά, λύπη, θυμός, φόβος). Διαπιστώσαμε μαζί ότι από αυτά προκύπτουν όλα τα άλλα κι ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις (π.χ. ικανοποίηση, χαρά, ευτυχία) . Έμφαση δόθηκε στο ότι κανένα συναίσθημα που νιώθουμε δεν είναι κακό (π.χ. ντροπή), αρκεί να εκφράζεται με λόγια και να ελέγχεται.

Στη συνέχεια τα παιδιά προσπάθησαν να αποδώσουν διάφορα συναισθήματα με παντομίμα . Έμφαση δόθηκε στις κινήσεις του σώματος και στην έκφραση των ματιών. Τα συναισθήματα για τη δραστηριότητα αυτή επιλέχθηκαν από κάρτες:

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία τα παιδιά αφηγήθηκαν διάφορες περιστάσεις κατά τις οποίες αισθάνθηκαν διάφορα συναισθήματα. Τα συναισθήματα επιλέχθηκαν από τα ζάρια των συναισθημάτων:

Έπειτα φτιάξαμε το ακρωνύμιο της αγάπης, αξιοποιώντας την ιδέα μαθήτριας:

Τέλος, τα παιδιά ζωγράφισαν πρόσωπα στα οποία απεικονίζονται διάφορα συναισθήματα:

Οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των καρτών και των ζαριών είναι από το διαδίκτυο.

1/03/2021

Κόκκινη κλωστή δεμένη….

Καλό μήνα! Σύμφωνα με το έθιμο την πρώτη του Μάρτη φοράμε βραχιολάκι με κόκκινη και άσπρη κλωστή για να μη μας κάψει ο ήλιος. Την τελευταία μέρα του μήνα τα αφήνουμε σε ένα κλαδί για να πάρουν τα πουλιά να φτιάξουν τις φωλιές τους. Έτσι στο Β1 η δασκάλα τους κ. Μαρία Σαραντινούδη ακολουθώντας το έθιμο και τηρώντας τα μέτρα έφτιαξε στα παιδιά τα μαρτάκια τους που είχαν πάνω ένα ματάκι και το αρχικό γράμμα του ονόματος τους. Καλό μήνα και χαρούμενες ειδήσεις!

Πηγή:

Γιατί φοράμε τον «Μάρτη», το βραχιολάκι με τη στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή. Πήρε το όνομα του από το λατινικό όνομα του θεού Άρη, Mars

26/02/2021

Όταν ο δάσκαλος … μαθαίνει από το μαθητή

Σήμερα στο Β1 στο μάθημα της Γλώσσας, η δασκάλα τους κ. Μαρία Σαραντινούδη ξεκίνησε να διδάξει τις λέξεις που έχουμε δανειστεί από άλλες χώρες. Και σηκώνει η Ε. Κ. το χέρι της και λέει: «Κυρία, το τοστ λέγεται αμφίψωμο». Άναυδη η δασκάλα και αφού το έλεγξε της έδωσε το Βραβείο Εντυπωσιασμού της Δασκάλας!

Αυτή είναι η χαρά των δασκάλων! Οι μαθητές τους να εξελίσσονται και να τους εκπλήσσουν καθημερινά με τις γνώσεις τους.

25/02/2021

Πρωινό στην τάξη

Το πρωί της Πέμπτης οι μαθητές του Β1 μαζί με τη δασκάλα τους κ. Μαρία Σαραντινούδη και κ. Αντωνία Κωσταρή έφαγαν πρωινό όλοι μαζί.

Από τις προηγούμενες ημέρες η δασκάλα είχε μοιράσει στα παιδιά αρμοδιότητες για την ετοιμασία του πρωινού. Όλα τα τρόφιμα ήταν σε ατομικές συσκευασίες και τα παιδιά τήρησαν όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τα μέτρα.

Τα παιδιά και οι δασκάλες το καταευχαριστήθηκαν. Οι μαθητές οργανώθηκαν, συνεργάστηκαν, μοιράστηκαν συνειδητοποίησαν την αξία του πρωινού στη ζωή τους. Το πρωινό μας περιελάμβανε αυγά βρασμένα, κέικ χειροποίητο, τσουρέκι, σοκολατόπιτα, κέικ αλμυρό, πίτσα, μπισκότα και φρούτα. Όλα φτιαγμένα και περιποιημένα από τα χέρια των γονιών της τάξης, τους οποίους τους ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

Η δράση πλέον θα πραγματοποιείται την πρώτη Πέμπτη του μήνα.

15/2/2021

Παγκόσμια Μέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Οι μαθητές του Β1 και η δασκάλα τους κ. Μαρία Σαραντινούση συζήτησαν στην τηλεκπαίδευση για την σπουδαία και σημαντική μέρα. Προβλήθηκε ως αφόρμηση το παρακάτω βίντεο: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR095U8xzYBJFXfMGVZRtKNkfA3QF-dBPTHKLQO3X6Db9HyqC7vqN9c5ycM&v=_2wmpFRCadA&feature=youtu.be

Στη συνέχεια μας μίλησε η κ. Μαριέττα Πατεινιώτη, παθολόγος, για τη δύναμη που έχουν τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Από τη συζήτηση μας κρατήσαμε τα εξής: για τη θεραπεία των παιδιών σημαντικό ρόλο παίζουν η δύναμη του Θεού, η ίδια η θέληση των παιδιών για ζωή, η αγάπη και η πίστη των συγγενών και οι γιατροί.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαριέττα για την ενημέρωση που μας έκανε.

Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και ζωγράφισαν αφίσες για αυτή την τόσο σημαντική μέρα. Ευχόμαστε σύντομα να βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο και κανένα παιδί να μην υποφέρει.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τα παιδιά-ήρωες αγωνιστές ενάντια του παιδικού καρκίνου.

12/2/2021

Κάρτες – καρδιές του Β1

Επειδή τα αυθόρμητα είναι πάντα τα καλύτερα και προσφέρουν χαρά στα παιδιά, σας παρουσιάζουμε τις κάρτες – καρδιές μας.

Χτες είχαν να περιγράψουν το δωμάτιό τους και με αφορμή τις δραστηριότητες που κάνουν μέσα σε αυτό με τους γονείς τους, σκέφτηκα να φτιάξουμε μία κάρτα – καρδιά ως εκδήλωση αγάπης προς αυτούς. Συζητήσαμε για την προσφορά της οικογένειας και οι σκέψεις των παιδιών ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Σαραντινούδη

12/2/2021

Οι μικροί κηπουροί του Β1-συνέχεια

Ιδού τα αποτελέσματα μας σε μια μόνο βδομάδα! Μπράβο στα παιδιά που τα ποτίζουν καθημερινά και τα προσέχουν!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Σαραντινούδη

10/02/2021

Οι κυπελλούχοι του Β’2

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καλογερά Μαρία

5/2/2021

Οι μικροί κηπουροί του Β1

Οι μαθητές της Β1 τάξης φύτεψαν φακές. Χρειάστηκαν ένα άδειο κεσεδάκι γιαουρτιού, βαμβάκι, φακές ή φασόλια, νερό και πολλή αγάπη και μεράκι. Χτες μπήκαμε στην ενότητα της Μελέτης τα φυτά, όποτε αποφασίσαμε να δούμε στην πράξη πώς φυτεύουμε ένα φυτό. Παρακάτω παραθέτουμε τις φωτογραφίες από τα φυτά των παιδιών. Κάθε μέρα θα έχουν υποχρέωση να τα ποτίζουν. Για να δούμε θα βγάλουν πρασινάδα σε δύο εβδομάδες; Τα αποτελέσματα σε νεότερη ανάρτηση….

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Σαραντινούδη

5/2/2021

TO ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ Β1

Τα παιδιά του Β1 με τη δασκάλα τους κ.Μαρία Σαραντινούδη οργάνωσαν διαδικτυακό λαογραφικό μουσείο. Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας μίλησαν για το τι περιέχει ένα λαογραφικό μουσείο και αναζήτησαν παλαιά αντικείμενα στα σπίτια των γιαγιάδων τους. Η αναζήτηση αυτή προκάλεσε συναισθήματα συγκίνησης και νοσταλγίας κυρίως από τους γονείς των παιδιών, τους οποίους ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκαν μαζί μας τις παιδικές τους αναμνήσεις.

Ξεναγηθείτε ελεύθερα στους χώρους του μουσείου μας και διαβάστε τις λεζάντες με τις επεξηγήσεις των εκθεμάτων!

2/2/2021

“Τα βραβεία του Μπαμπινιώτη”

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας μάθαμε να δουλεύουμε σωστά το λεξικό. Μιλήσαμε για τη σπουδαιότητα του λεξικού και παίξαμε ένα παιχνίδι. Το βραβείο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το “βραβείο του Μπαμπινιώτη”!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σαραντινούδη Μαρία

Τμήμα : Β1

29/01/2021

Εορτασμός 3 Ιεραρχών

Με αφορμή τον εορτασμό των 3 Ιεραρχών μιλήσαμε στην τάξη για τους 3 αυτούς Αγίους και Πατέρες της εκκλησίας μας!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σαραντινούδη Μαρία

Τμήμα : Β1

27/01/2021

Aφίσες Β2

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας οι μαθητές δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες.

26/01/21

Κυπελλούχοι

Κάθε Παρασκευή οι δασκάλες των τάξεων ανάλογα με τη συμπεριφορά και την πρόοδο των μαθητών, δίνουν αστέρια στα παιδιά. Όποια τάξη πάρει τα περισσότερα αστέρια παίρνει το κύπελλο του σχολείου!

Αυτή τη φορά το πήρε το τμήμα μας! Η χαρά των παιδιών του Β1 και της δασκάλας τους κας Σαραντινούδη τεράστια! Συγχαρητήρια λοιπόν και στα επόμενα με το καλό!

25/01/21

Πινακίδες

Στα πλαίσια της νέας διδακτικής μας ενότητας στη Γλώσσα, όπου μαθαίνουμε για τις αφίσες  και τις πινακίδες, η τάξη μας αποφάσισε να φτιάξει πινακίδες  για τους  χώρους του σχολείου. Παρακάτω επισυνάπτουμε μία ενδεικτική φωτογραφία.

Τάξη :Β1 Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Σαραντινούδη Μαρία

Τάξη :Β1

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Σαραντινούδη Μαρία

22/1/2021

Μαθαίνουμε την προπαίδεια παίζοντας !

Δείτε παρακάτω διάφορα παιχνίδια σχετικά με την εκμάθηση της προπαίδειας που παίξαμε στην τάξη:

1.παζλ:

Τα παιδιά βάζουν στη σειρά τα πολλαπλάσια ενός αριθμού. Στη συνέχεια γυρίζουν από την ανάποδη τις κάρτες. Αν είναι σωστή η σειρά σχηματίζεται μια εικόνα.

2. τόμπολα

Μοίρασα στα παιδιά κάρτες με γινόμενα. Εγώ έκανα ανάγνωση από άλλες κάρτες γινόμενα με τη μορφή πρόσθεσης. Τα παιδιά θα έπρεπε να διαγράψουν τα γινόμενα που άκουγαν. Όποιο παιδί διέγραφε πρώτο όλα τα γινόμενα της κάρτας που είχε ήταν ο νικητής.

3. κάρτες αυτοδιόρθωσης

Στην μπροστινή τους πλευρά υπάρχουν γινόμενα και στην πίσω τα σωστά αποτελέσματα. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν και μόνα τους το παιχνίδι αυτό ελέγχοντας αν απαντούν σωστά όταν κοιτάξουν το πίσω μέρος της κάρτας. Παίξαμε το παιχνίδι αυτό ομαδικά, αφού χώρισα την τάξη σε δύο ομάδες.

4. παιχνίδι αντιστοίχισης καρτών με γινόμενα

Αντιστοιχίζω τις κόκκινες κάρτες με τις γαλάζιες

5.Τέλος παίξαμε τα παιχνίδια “βεντάλια” (ή “φυσερό”) και “μάντης ” (“fortune teller”) που υπάρχουν σε βίντεο στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε οδηγίες για όλα τα παιχνίδια και σε προηγούμενη ανακοίνωση που έχω κάνει σχετικά με δραστηριότητες για την προπαίδεια ( “1/12/2020 , Διασκεδαστικές δραστηριότητες για την προπαίδεια”).

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αντωνία Κωσταρή , Β1

21/1/2021

Κάνουμε εξάσκηση στην ορθογραφία παίζοντας !

Πολλά είναι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ορθογραφία. Ένα ευχάριστο και δημιουργικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με το οποίο μπορούμε να τα απασχολήσουμε και ταυτόχρονα να τα εκπαιδεύσουμε είναι οι κάρτες με λέξεις στις οποίες υπάρχουν κενά και που συνοδεύονται από μία εικόνα. Με αφορμή σχετική ενότητα στη Γλώσσα της Β΄ τάξης παίξαμε στο σχολείο με κάρτες που περιέχουν λέξεις με συμφωνικά συμπλέγματα. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Για κάθε κάρτα που απαντούσαν σωστά κέρδιζαν έναν βαθμό. Παίξαμε συνολικά 4 γύρους. Νικήτρια βγήκε η 1η ομάδα!

Δείτε εικόνες από τους 4 γύρους του παιχνιδιού μας :

Οι κάρτες περιέχουν και λέξεις με τα δίψηφα φωνήεντα και τους διφθόγγους , για επανάληψη. Χρησιμοποίησα μία παύλα για κάθε ομάδα συμφώνων. Για παράδειγμα για το σύμπλεγμα “στρ” δεν έβαλα τρεις παύλες κενές, αλλά μία γιατί έτσι ήταν σαν να αποκάλυπτα εν μέρει τη σωστή απάντηση. Οι λέξεις ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας. Δηλαδή στον πρώτο γύρο του παιχνιδιού χρησιμοποίησα λέξεις πιο απλές, στον δεύτερο πιο δύσκολες , στον τρίτο ακόμη πιο απαιτητικές, κ.λπ. Η επανάληψη του παιχνιδιού σε συνδυασμό με την οπτικοποίηση βοηθά στην εμπέδωση της ορθογραφίας, σε βάθος χρόνου.

Οι λέξεις που απεικονίζονται είναι από το  βιβλίο “Μπάνος, Μ.(1993).Πρώτη γραφή και ανάγνωση. Αθήνα: Πατάκης (γ΄ τόμος)”.Οι εικόνες είναι από το διαδίκτυο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αντωνία Κωσταρή , Β1

20/1/2021

Τον ή των ; της ή τις ;

Για να θυμούνται τα παιδιά πιο εύκολα ότι βάζουμε “ο” στον ενικό και “ω” στον πληθυντικό , μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο για το “ο” και δύο για το “ω”. Η εικόνα του ενός προσώπου μοιάζει με το γράμμα “ο” και δηλώνει το “ένα” και η εικόνα των δύο προσώπων μοιάζει με “ω” και δηλώνει τα “πολλά”.

Επίσης, για το “της” ή “τις” μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το παρακάτω ποιημάτακι:

Θυμόμαστε ότι το “ι” είναι για τον πληθυντικό , άρα το “η” μένει να είναι για τον ενικό.

Οι εικόνες είναι από το διαδίκτυο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αντωνία Κωσταρή, Β 1

15/1/2021

Ψιλή ή ψηλή;

Πολλά παιδιά μπερδεύουν την ορθογραφία των λέξεων ψιλός (λεπτός )
και ψηλός (αυτός που έχει μεγάλο ύψος ). Ένας τρόπος να τα βοηθήσουμε να θυμούνται τη διαφορά είναι να έχουν στο νου τους μία κλωστή που μοιάζει με «ι» και μια σκάλα που μοιάζει με «Η». Έτσι μπορεί να βοηθηθούν και να γράφουν σωστά τα ομώνυμα !


Οι δασκάλες του Β1 Μαρία Σαραντινούδη και Αντωνία Κωσταρή

11/1/2021

Ευχές και στόχοι του Β1 για τη νέα χρονιά

Οι μαθητές του Β1 με τις δασκάλες τους κα Μαρία Σαραντινούδη και κα Αντωνία Κωσταρή καλωσόρισαν τους μαθητές μετά από τόσο καιρό τηλεκπαίδευσης και μοιράστηκαν ευχές για το νέο έτος. Ευχόμαστε από καρδιάς οι επιθυμίες των παιδιών να πραγματοποιηθούν όλες. Μαζί με τα παιδιά γράψανε και οι δασκάλες ευχούλες. Επίσης δείτε και ζωγραφιές που έφτιαξαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών….

23/12/2020

Ευχές προς όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας μας!

Οι μαθητές του Β΄2 και η δασκάλα τους Μαρία Καλογερά στέλνουν την αγάπη, την εκτίμηση και τις πιο θερμές ευχές τους σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων της Ελλάδας!

Ακολουθεί η κάρτα ευχών….

Β’2: Απονομή βραβείων συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Οι μαθητές του Β΄2 σήμερα τελευταία μέρα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έλαβαν βραβεία συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση, γιατί το αξίζουν και με το παραπάνω!!

Ιδέες και υλικό λογοθεραπείας : Βραβείο blogger

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καλογερά Μαρία

23/12/2020

Διαδικτυακή γιορτή Χριστουγέννων!!!

Μπορεί να μην είμαστε στο σχολείο μας, όμως όταν υπάρχει καλή διάθεση και συνεργασία όλα γίνονται! Με πολλή αγάπη φτιάξαμε μία διαδικτυακή γιορτή και σας την παρουσιάζουμε με πολλή χαρά.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς των μαθητών μου για την πολύτιμη βοήθεια τους. Χωρίς εσάς το βίντεο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Ελπίζω να το χαρήκατε, όπως το χάρηκα κι εγώ!

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Χρυσή Πρωτοχρονιά!

Υγεία, χαρά και ευλογία σε όλους μας! Γρήγορα να ανταμώσουμε στο σχολείο μας!

Υ.Γ Στο διαδικτυακό μας μάθημα μας επισκέφτηκε και ο Άγιος Βασίλης! Μας είπε ότι  ετοιμάζει τα δώρα όλων!

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Β1 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός : Μαρία Σαραντινούδη

22/12/2020

Τα μπισκοτόσπιτα του Β΄2!!

Τα παιδιά του Β΄2 έφτιαξαν με τη δασκάλα τους τα πιο γλυκά μπισκοτόσπιτα!

Η δασκάλα του τμήματος, Μαρία Καλογερά συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει την υπέροχη δουλειά τους, η οποία βρίσκεται βρίσκεται στο παρακάτω αρχείο…

21/12/2020

Ψηφιακός στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Σήμερα το Β’1 επισκέφτηκε το Β’2 και στολίσαμε μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης μας! Ακούσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παίξαμε όλοι παρέα και δώσαμε ευχές για τις γιορτές! 

Οι δασκάλες Σαραντινούδη Μαρία, Καλογερά Μαρία , Κωσταρή Αντωνία, Κοντίδη Ευαγγελία

11/12/2020

Χωχαρούπα: Χώρα των Χαρούμενων Παιδιών

Τα παιδια του Β1 και η δασκάλα τους κ. Μαρία Σαραντινούδη έκλεισαν τα μάτια και φαντάστηκαν πώς είναι αυτή η υπέροχη χώρα. Ας ταξιδέψουμε μαζί τους!

11 Δεκεμβρίου 2020  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

10/12/2020

Γράμμα από τον Άγιο Βασίλη για το Β’2!!!

Για τα γλυκά Δευτεράκια που τόσο αγαπώ!

Β’2 Καλογερά Μαρία

10/12/2020

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους

Δείτε στο παρακάτω αρχείο διάφορες διασκεδαστικές ασκήσεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων …

Χριστουγεννιάτικες ιδέες για κάρτες | Μαθήματα τέχνης - Artlessons.gr

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αντωνία Κωσταρή, Β1

8/12/2020

Δραστηριότητες για τα σημεία στίξης

1.τέσσερα ποιηματάκια

Διαβάστε παρακάτω δύο επιπλέον διασκεδαστικά ποιήματα που βοηθούν τα παιδιά να θυμούνται πιο εύκολα τη χρήση των σημείων στίξης :

https://emathima.files.wordpress.com/2013/01/ta-shmeia-stiksis1.pdf

http://www.grafoulis.gr/wp/wp-content/uploads/2013/12/SIMEIA-STIKSIS1.pdf

2. το σπιτάκι των σημείων στίξης

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-10.png

3. Τέλος, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες δραστηριότητες :

http://www.messini.gr/ta-simeia-stixis/

Οι εικόνες είναι από το διαδίκτυο.

Οι δασκάλες του Β1 Σαραντινούδη Μαρία και Κωσταρή Αντωνία

8/12/2020

Μελέτη Περιβάλλοντος: δραστηριότητα σχετική με τα ζώα

Στα πλαίσα της ενότητας της Μελέτης Περιβάλλοντος μελετήσαμε τα ζώα! Λόγω καραντίνας τα γλυκά μου δευτεράκια περνάνε πολύ χρόνο στη φύση παρέα με τα ζωάκια τους. Αποστολή τους ήταν να μου φωτογραφήσουν ή ζωγραφίσουν τα ζώα του αγροκτήματος και να πουν αν είναι θηλαστικά ή όχι! Παρόλο τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης η μάθηση προχωράει ευχάριστα και δημιουργικά.

Β1 Σαραντινούδη Μαρία

7/12/2020

Γράμμα από τον Άγιο Βασίλη

Άνοιξέ το από εδώ……

4/12/2020

Γράφω το δικό μου παραμύθι

Τελειώνοντας την 7η ενότητα στη Γλώσσα μας και αφού μάθαμε τη σωστή δομή ενός παραμυθιού(αρχή μέση τέλος) οι μαθητές του Β1 έγραψαν το δικό τους παραμύθι.

Οι μικροί συγγραφείς έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό! Μπράβο σας!

4/12/2020

Η Χίος τότε , τώρα και στο μέλλον…

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές του Β1 με τη δασκάλα τους κα Μαρία Σαραντινούδη συζήτησαν για τις διαφορές που είχε ο τόπος μας 100 χρόνια πριν με σήμερα και πώς φαντάζονται τη Χίο μας σε 100 χρόνια! Οι απαντήσεις τους με εντυπωσίασαν και τις μοιράζομαι μαζί σας!

3/12/2020

3 Δεκεμβρίου 2020: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Οι μαθητές του Β1 με τις δασκάλες τους κα Σαραντινούδη Μ. και κα Κωσταρή Α. αφιέρωσαν όλο το μάθημα της τηλεκπαίδευσης στην τόσο σημαντική μέρα. Πρόβαλαν βίντεο, ζωγράφισαν με το στόμα, συζήτησαν, σκέφτηκαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει να προχωρήσουμε στη ζωή μας, να κάνουμε φίλους, να μορφωθούμε, να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη.

ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!

Δείτε την εκπληκτική δουλειά των μαθητών!

1/12/2020

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για την προπαίδεια

1.Μαθηματικός λαβύρινθος

Δείτε παρακάτω μια διασκεδαστική δραστηριότητα σχετική με την προπαίδεια του 3. Έτοιμη για εκτύπωση…

http://www.prasinipriza.com/PAGES/E31/E3120/PROSTHESH3MONOPATI.html

2. Ενώνω τις τελίτσες για να σχηματίσω εικόνες

Κατεβάστε τα παρακάτω αρχεία με δραστηριότητες σχετικά με την προπαίδεια του 2, 6, 7:

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αντωνία Κωσταρή, Β1

1/12/2020

Παζλ με την προπαίδεια

Τα παζλ αποτελούν αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών και μπορούν να τα βοηθήσουν να απομνημονεύσουν την προπαίδεια του κάθε αριθμού.

Παρακάτω δίνονται έτοιμα παζλ προς εκτύπωση με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά και να περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο τους, ιδίως στις συνθήκες της τηλεκπαίδευσης.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αντωνία Κωσταρή, Β1

Προπαίδεια του 3:

http://www.prasinipriza.com/PAGES/E23FTIAXNO/E23040/PAZLKOUKOUNARI.html

Προπαίδεια του 4:

http://www.prasinipriza.com/PAGES/E23FTIAXNO/E23040/PAZL4.html

Δείτε και το παρακάτω επεξηγηματικό βίντεο:

1/12/2020

Διάφορα “κόλπα” για την προπαίδεια

Δείτε στα παρακάτω βίντεο χρήσιμους μνημονικούς κανόνες που βοηθούν πολύ τα παιδιά στο να “παίζουν την προπαίδεια στα δάχτυλα”…

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αντωνία Κωσταρή, Β1

1/12/2020

Διάφορα παιχνίδια για την προπαίδεια

1.Τόμπολα

Ακολουθούν οδηγίες και έτοιμο υλικό προς εκτύπωση για να παίξετε με τα παιδιά στο σπίτι!

http://www.prasinipriza.com/PAGES/E31/E3170/POLLAPLASIASMOS-PAIXNIDIA-TOMPOLA-V.html

2. Βεντάλια

3.Κατασκευή με χαρτί

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αντωνία Κωσταρή, Β1

1/12/2020

Τραγούδια για την προπαίδεια

Δείτε παρακάτω τραγούδια σχετικά με την προπαίδεια που διασκεδάζουν τα παιδιά και τα διευκολύνουν στην εκμάθησή της….

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αντωνία Κωσταρή, Β1

30/11/2020

Χελιδονίσματα

Η Β1 τάξη στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης του μαθήματος της γλώσσας με τη δασκάλα τους κ. Μαρία Σαραντινούδη ασχολήθηκαν με τα πτηνά. Σκοπός ήταν οι μαθητές να βρουν πληροφορίες για τα πουλιά, ποιήματα , τραγούδια που έχουν γραφτεί, ποιήματα και γενικά να βγάλουν φωτογραφίες από τα αγαπημένα τους πτηνά. Η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική και θα ήθελα να τη μοιραστώ. Συγχαρητήρια παιδιά μου!

Δείτε παρακάτω και μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση μαθήτριας του Β1

https://drive.google.com/file/d/1QS9VYafdvqzIFFOHyQktf9l4CF4oNW2j/view?usp=sharing

20/11/2020

20 Νοεμβρίου: παγκόσμια μέρα δικαιωμάτων παιδιών

Οι μαθητές του Β1 στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης συζήτησαν για τη σπουδαιότητα της μέρας, ανέλυσαν τα δικαίωματα των παιδιών και αποτύπωσαν τις σκέψεις τους σε χαρτί με πινέλο…

10/11/2020

11η Νοεμβρίου 2020

Συζητήσαμε με τα παιδιά του Β1 τη σπουδαιότητα της μέρας, παρακολουθήσαμε βίντεο και ζωγραφίσαμε τη Χίο μας!

Χρόνια πολλά και ελεύθερα σε όλους!

6/11/2020

Το φυτολόγιο του Β1

Το Β1 με τη δασκάλα τους κ Σαραντινούδη Μαρία αποφάσισαν να φτιάξουν φυτολόγιο! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και η τάξη μας μύρισε υπέροχα!

Η αγαπημένη μου διαφήμιση

Το Β1 με τη δασκάλα του κ. Μαρία Σαραντινούδη στο μάθημα της γλώσσας ασχολήθηκαν με τη διαφήμιση. Συζήτησαν τα υπέρ και τα κατά , και είπαν την αγαπημένη τους διαφήμιση!

5/11/2020

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να γράφουν σωστά τα ρήματα παίρνω και περνώ

Πολλά παιδιά μπερδεύουν την ορθογραφία των ρημάτων παίρνω και περνώ…

Οι δασκάλες του Β1 Μαρία Σαραντινούδη και Αντωνία Κωσταρή

30/10/2020

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μη μπερδεύουν τα γεωμετρικά στερεά με τα γεωμετρικά σχήματα

Ένας απλός τρόπος να βοηθήσουμε τα παιδιά να μη μπερδεύουν τα γεωμετρικά σχήματα με τα γεωμετρικά στερεά είναι να χρησιμοποιήσουμε τον παρακάτω πίνακα…

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Κωσταρή Αντωνία

30/10/2020

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να γράφουν σωστά τις καταλήξεις των ρημάτων -ω και -ομαι

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να επιλέξουν  ανάμεσα στο «ε»  και το «αι»   στις καταλήξεις των ρημάτων…

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Κωσταρή Αντωνία

Οι παραπάνω απεικονίσεις δημιουργήθηκαν με βάση μία ιδέα από το prasinipriza.com:

30/10/2020

Διάφορα ποιήματα και εικόνες για την εκμάθηση της ορθογραφίας των ρημάτων

Αν τα παιδιά δυσκολεύονται να εφαρμόσουν βασικούς ορθογραφικούς κανόνες σχετικούς με τα ρήματα , τότε τα παρακάτω ποιηματάκια σε συνδυασμό με εικόνες , μπορούν να τα βοηθήσουν…

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Κωσταρή Αντωνία

29/10/2020

Πώς τα παιδιά μπορούν να θυμούνται πιο εύκολα βασικούς κανόνες τονισμού

Για να βοηθήσουμε παιδιά που μπορεί να ξεχνούν να τονίσουν τις λέξεις ή που μπερδεύουν βασικούς κανόνες τονισμού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παρακάτω στίχους:

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Κωσταρή Αντωνία

29/10/2020

Διάφορα ποιήματα και εικόνες για την εκμάθηση της ορθογραφίας των ουσιαστικών

Οι κανόνες της ορθογραφίας με τη μορφή ποιημάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σχολείο και στο σπίτι προκειμένου να διευκολύνουν τα παιδιά στο να τους θυμούνται. Οι εικόνες βοηθούν ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση αυτή. Ακολουθούν ποιήματα και εικόνες σχετικά με την ορθογραφία των ουσιαστικών …

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Κωσταρή Αντωνία

27/10/2020

Δράσεις για την 28η Οκτωβρίου

Οι μαθητές του Β1 μίλησαν για το τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου 1940...

26/10/2020

Μια γεύση από την τάξη μας

Μία γεύση από την τάξη μας: Β1 με δασκάλα την κ. Μαρία Σαραντινούδη. Μαζί στην τάξη μας είναι η κ. Αντωνία Κωσταρή και η κ. Ευαγγελία Κοντίδη…

22/10/2020

Μία αναμνηστική φωτογραφία της τάξης

13/10/2020

Το αλφαβητάρι των αναγκών μου

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης φτιάξαμε το αλφαβητάρι των αναγκών μας. Οι μαθητές της Β τάξης με τη δασκάλα τους κ.Μαρία Σαραντινούδη συζήτησαν για τις ανάγκες και τα δικαιώματα που έχουν τα παιδιά…

05/10/2020

Δημιουργία παραμυθιού

Οι μαθητές της Β΄ τάξης σε συνεργασία με την δασκάλα τους κ.Μαρία Σαραντινούδη έφτιαξαν το δικό τους παραμύθι

2/10/2020

Γράμμα στον Δήμαρχο

Στο μάθημα της Μελέτης ασχοληθήκαμε με το σχολείο μας και τις ανάγκες του. Με αφορμή τη συζήτηση μας γράψαμε γράμμα στον δήμαρχο για να του ζητήσουμε τη βοήθεια του να γίνει το σχολείο μας καλύτερο.

Η δασκάλα του τμήματος

Μαρία Σαραντινούδη

29/9/2020

Η αλφαβήτα και τα δίψηφα …αλλιώς

Η διδασκαλία της αλφαβήτου με τη χρήση πολυαισθητηριακής μεθόδου, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή διδασκαλία, επιταχύνει τους ρυθμούς μάθησης παιδιών με δυσκολίες μάθησης…

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αντωνία Κωσταρή

Οι παραπάνω απεικονίσεις δημιουργήθηκαν με βάση μία ιδέα από το prasinipriza.com

24/9/2020

Παιχνίδια μαθηματικών με κάρτες

Τα παρακάτω παιχνίδια μπορούν να κάνουν τα Μαθηματικά διασκεδαστικά κι ευχάριστα! Μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά δημιουργικά και στον ελεύθερο χρόνο τους…

 Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αντωνία Κωσταρή

21/9/2020

Κοινωνική ιστορία σχετικά με την ευγένεια και παιχνίδι με κάρτες

Η παρακάτω κοινωνική ιστορία σχετικά με την ευγένεια και το παιχνίδι με τις κάρτες αξιοποιήθηκαν με αφορμή την ενότητα ” Με το σεις και με το σας” της Γλώσσας της Β΄ τάξης…

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αντωνία Κωσταρή

Παρακάτω θα βρείτε όλη την κοινωνική ιστορία:

16/9/2020

Πίνακες επιβραβεύσεων

Πολλές φορές οι πίνακες επιβραβεύσεων λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά και βοηθούν παιδιά με δυσκολίες στη συμπεριφορά να βελτιωθούν…

 Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αντωνία Κωσταρή