10/5/2022

Κάρτες για τη γιορτή της μητέρας

Για τις μανούλες που μας αγαπούν και μας φροντίζουν, φτιάξαμε κάρτες για να τις προσφέρουμε στη γιορτή της μητέρας. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές της Ά τάξης έδειξαν την αγάπη τους στις μαμάδες τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

10/5/2022

Διατροφοπεριπέτειες

Η Ά τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα ” Διατροφοπεριπέτειες ” και έμαθε ποιες είναι οι υγιεινές τροφές και το καλό που κάνουν στην υγεία μας. Με διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά έμαθαν πολλά νέα πράγματα για την υγιεινή διατροφή.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

11/4/2022

Πασχαλινές κατασκευές

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα της Ανάστασης, της ανανέωσης και της ελπίδας. Με την ευκαιρία αυτή τα παιδιά δημιούργησαν πασχαλινές κατασκευές.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

11/4/2022

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης ζωγράφισαν παιδιά από όλες τις φυλές του κόσμου, ακούγοντας το τραγούδι “Αν όλα τα παιδιά της Γης”. Ένα τραγούδι για τη διαφορετικότητα και την ισότητα.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

1/3/2022

Μαρτάκια

Σήμερα μπήκε ο Μάρτης και μπαίνουμε στην Άνοιξη. Η φύση αναγεννιέται. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης φόρεσαν τα μαρτάκια τους και υποδέχτηκαν την Άνοιξη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

3/2/2022

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Φροντίζω το περιβάλλον

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα το νερό οι μαθητές ζωγράφισαν θάλασσες, ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες. Μάθαμε που υπάρχει νερό στη φύση και πως πρέπει να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

20/12/2021

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Αυτές τις όμορφες και γιορτινές μέρες κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται στο νοσοκομείο. Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες και τις στείλαμε στο νοσοκομείο για να δώσουμε χαρά στους συνανθρώπους μας που αυτές τις μέρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υγεία τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Δήμητρα Γουδετσίδου

20/12/2021

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Τώρα που κοντεύουν τα Χριστούγεννα φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές! Δεντράκια, κεράκια, τάρανδοι, χιονάνθρωποι, εκκλησίτσες και ξωτικά!!!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Δήμητρα Γουδετσίδου

14/12/2021

Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η Ά τάξη στόλισε το δεντράκι της. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

3/12/2021

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, οι μαθητές της Α΄ τάξης ευαισθητοποιήθηκαν και ζωγράφισαν άτομα με αναπηρία. Είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

30/11/2021

Ανάγνωση

Πίσω από κάθε παιδί που πίστεψε στον εαυτό του, υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό. Οι μαθητές της Α΄ τάξης διάβασαν το μάθημα στον εξωτερικό χώρο του σχολείου και μας εξέπληξαν με την πρόοδό τους. Μικροί μου μαθητές πιστεύω σε εσάς. Συνεχίστε να προσπαθείτε και να προοδεύετε.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

30/11/2021

Εργαστήρια Δεξιοτήτων- Διατροφή

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές ζωγράφισαν τις υγιεινές τροφές που τους αρέσουν. Τις κολλήσαμε σε χαρτόνι και δημιουργήσαμε ένα κολάζ.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

30/11/2021

Ζωγραφική

Ακόμα και τις βροχερές μέρες έχουμε διάθεση για δημιουργία. Οι μαθητές της Α΄ τάξης ζωγράφισαν μια βροχερή μέρα τις ομπρέλες τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

23/11/2021

Εργαστήρια δεξιοτήτων για την υγιεινή διατροφή

Στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων μάθαμε την παροιμία: “Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”. Βρήκαμε το δρόμο για τα γερά δοντάκια, γράψαμε τις λέξεις αβγό και πατάτες και διαλέξαμε τα υλικά για τη δική μας σαλάτα.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Δήμητρα Γουδετσίδου

23/11/2021

Κύπελο για τον χορό

Τα παιδιά χόρεψαν με τη ψυχή τους στο διάλειμμα και βραβεύτηκαν με ένα κύπελο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

2/11/2021

Υγιεινή διατροφή

Στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων χρωματίσαμε τις υγιεινές τροφές. Τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τις υγιεινές από τις ανθυγιεινές τροφές και να τις προτιμούν στην καθημερινή τους ζωή.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

2/11/2021

28η Οκτωβρίου

Στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου φτιάξαμε το ΟΧΙ σε μπλε σελίδες με γκοφρέ χαρτί και βάψαμε την ελληνική σημαία.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Γουδετσίδου

26/10/2021

Η πυραμίδα της Διατροφής

Στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με την υγιεινή διατροφή. Κατασκευάσαμε την πυραμίδα της διατροφής που είναι οδηγός της ισορροπημένης διατροφής.

12/10/2021

Οι μαθητές πηγαίνουν με τις τσάντες τους στο σχολείο.

Το ταξίδι της γνώσης, γοητευτικό, χαρούμενο, γεμάτο προκλήσεις, άρχισε για τα πρωτάκια… Αγαπητά μου παιδιά, θα ενθουσιαστείτε, θα κουραστείτε κάποιες φορές, σίγουρα όμως δεν πρέπει να παραιτηθείτε ποτέ! Εγώ ως δασκάλα σας θα είμαι δίπλα σας, να σας καθοδηγώ, να σας στηρίζω, να χαίρομαι μαζί σας, να σας ενθαρρύνω, να σας καμαρώνω!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Δήμητρα Γουδετσίδου

5/10/2021

Τα αστεράκια της Α΄ τάξης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, χαρά και καλή διάθεση τη νέα σχολική χρονιά! Χρωμάτισαν αστέρια και έγραψαν τα ονόματά τους σε αυτά!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Δήμητρα Γουδετσίδου

23/6/2021

Καλό καλοκαίρι!

Τελευταίες δημιουργίες των παιδιών λίγο πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Ήλιος, θάλασσα, άμμος και ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι λίγο πριν αποχαιρετήσουν την Α’ τάξη.

14/6/2021

Το βιβλίο των ζώων

Αφού διαβάσαμε βιβλία για τα ζώα και τα συζητήσαμε όλοι μαζί, τα παιδιά έγραψαν για το αγαπημένο τους ζώο. Φυσικά, από τα κείμενά τους δεν έλειψαν οι υπέροχες ζωγραφιές. Οι εργασίες τους θα αποτελέσουν τις σελίδες του βιβλίου των ζώων της τάξης μας.

3/6/2021 – 4/6/2021

Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον όσο είναι ακόμα νωρίς, ώστε να εχουμε ένα καθαρό πλανήτη για πολλά χρόνια ακόμα. Τα παιδιά είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και εξέφρασαν ωραίες απόψεις και ιδέες. Φτιάξαμε χειροτεχνίες με μηνύματα και μια αφίσα με τις ζωγραφιές των παιδιών. Με γαντακια και πολλή χαρά βγήκαμε και καθαρίσαμε το προαύλιο του σχολείου μας. Τέλος, τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά τους στις υπόλοιπες τάξεις, δίνοντας το ηχηρό τους μήνυμα: “Όλοι μαζί μπορούμε! Όχι, αύριο. ΤΩΡΑ!”

6/4/2021

Το καράβι μου

Με θέμα “Το καράβι που θα ήθελα να έχω”, τα παιδιά άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη και έγραψαν τις σκέψεις τους για το καράβι των ονείρων τους. Άλλος ένα ψαροκάικο για βόλτες και ψάρεμα, άλλος υπερωκεάνιο με πολλά φινιστρίνια και φουγάρα, άλλος πειρατικό, άλλος καταμαράν. Καράβια με μία ή πολλές σημαίες, κανόνια και ευφάνταστα ονόματα. Οι μικροί “καραβοκύρηδες” εξέφρασαν γραπτώς τις ιδέες τους και στη συνέχεια τις διάβασαν στους συμμαθητές τους με περηφάνεια. Από την εργασία τους δεν έλειψε και η ζωγραφική. Μπράβο για τις πρώτες εκθεσούλες των παιδιών! 

12/3/2021

Καθαρά Δευτέρα

Ντυμένοι με τα αποκριάτικα κοστούμια μας, συζητήσαμε για τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας και για την κυρά Σαρακοστή με τα επτά της πόδια. Από τις συζητήσεις μας δεν έλειψε, βέβαια, και το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού. Στη συνέχεια, φτιάξαμε τρισδιάστατα κολάζ με χαρταετούς, όπου τα παιδιά έβαλαν όλη τους τη δεξιοτεχνία και την καλή διάθεση, κάτι που φαίνεται σίγουρα στο αποτέλεσμα.

12/3/2021

Πίνακες ανάγνωσης

Οι πίνακες ανάγνωσης συλλαβών χρησιμοποιούνται για επανάληψη. Επίσης, βοηθούν τα παιδιά στη βελτίωση της αναγνωστικής δεξιότητας. Η ιδέα για τους πίνακες ανάγνωσης ήταν από το αρχείο της σελίδας “Βαδίζοντας παράλληλα”. Στα παρακάτω αρχεία μπορείτε να βρείτε τους πίνακες ανάγνωσης.

4/3/2021

Τσικνοπέμπτη

Αν και από απόσταση, δεν έλειψε το εορταστικό κλίμα από το μάθημά μας την Τσικνοπέμπτη. Τα παιδιά, έχοντας ήδη εμπειρία από τα Χριστούγεννα, δημιούργησαν πολύχρωμους κλόουν για τις απόκριες. Ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες βήμα βήμα, αλλά ως γνήσιοι καλλιτέχνες έβαλαν και το δικό τους προσωπικό στυλ. Μπράβο! Η έμπνευση για τη δραστηριότητα ήταν από τη σελίδα: http://ideesgiadaskalous.blogspot.com/2017/02/kathodigoumeni-zografiki-clown.html

2/3/2021

Παίζω και μαθαίνω

Δύο καρτέλες, δύο ομάδες και πολλές λέξεις. Πότε είναι ευ=εβ και πότε ευ=εφ? Τα παιδιά εξασκηθηκαν στη χρήση του ευ, κερδίζοντας πόντους και φέρνοντας τη νίκη στην ομάδα τους. Η ιδέα για την κατασκευή των καρτελων ήταν από τη σελίδα: https://babyradio.gr/ef-ke-av-ach-afta-ta-dipsifa-fonienta-poso-mas-berdevoun-ochi-pia/

1/3/2021

“Ευ” όπως “Ευχή”

Μάθαμε το Ευ, ευ και καλωσορίσαμε τον Μάρτη γράφοντας ο καθένας από μια ευχή, ελπίζοντας να πραγματοποιηθεί. Τις κρύψαμε πίσω από λουλούδια και πεταλούδες, ώστε κανείς να μην μάθει τις μυστικές μας ευχές, και τις στολίσαμε στην τάξη μας.

26/2/2021

Παραδοσιακά παιχνίδια

Εκμεταλλευόμενοι την ωραία μέρα, βγήκαμε να χαρούμε τον ήλιο και να καλλιεργήσουμε την ομαδικότητα και τη συνεργατικοτητα των παιδιών. Παίξαμε παλιά παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια και όλοι το χάρηκαν πολύ!

1/2/2021

“Τι κάνει;” – Παντομίμα γραμματικής

Μαθαίνουμε γραμματική παίζοντας παντομίμα. Τι κάνει; Τρέχει. Τι κάνει; Γελάει. Τι κάνει; Γράφει. Τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα ρήματα γράφονται με -ει, με τρόπο ευχάριστο που σίγουρα θα θυμούνται.

29/1/2021

Τρεις Ιεράρχες

Με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, συζητήσαμε για τη ζωή και το έργο των τριών αγίων, προστατών των δασκάλων και μαθητών, ενώ φτιάξαμε και σελιδοδείκτες για τα βιβλία μας. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη προσοχή κι ενδιαφέρον και έβαλαν όλη τους την τέχνη.

23/12/2020

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες

Λίγο πριν κλείσουμε για τις γιορτές και σε απόλυτα χριστουγεννιάτικο κλίμα, τα παιδιά έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με το Ρούντολφ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της δασκάλας της τάξης κ.Στάμου και των εικόνων βήμα βήμα (καθοδηγούμενη ζωγραφική). Οι μικροί καλλιτέχνες, αν και ζωγράφισαν με το ίδιο ακριβώς πρότυπο, έδωσαν το δικό τους χαρακτήρα στην κάρτα τους, έγραψαν ευχές και το διασκέδασαν πολύ! Η έμπνευση ήταν από την ιστοσελίδα: http://ideesgiadaskalous.blogspot.com.

9/11/2020

Η φρουτοσαλάτα μας

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και θέλοντας να αναδείξουμε τη σημασία των φρούτων για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, φτιάξαμε όλοι μαζί μια δροσερή φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής. Τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, τα παιδιά βοήθησαν στη διαδικασία μαθαίνοντας παράλληλα πώς διαλέγουμε το σωστό φρούτο, τι μας προσφέρουν τα φρούτα και πόσο νόστιμα είναι για το δεκατιανό μας γεύμα.

29/10/2020

Το βιβλίο του γράμματος Π,π

Για κάθε νέο γράμμα που μαθαίνουμε, τα παιδιά δημιουργούν το βιβλίο του γράμματος. Αφού βρουν πολλές λέξεις που αρχίζουν από το νέο γράμμα, καθένας διαλέγει από μία, τη γράφει και τη ζωγραφίζει. Σήμερα φτιάξαμε το βιβλίο του Π. Μέσω αυτής της δραστηριότητας τα παιδιά εξασκούνται στη χρήση του γράμματος, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και γίνονται δημιουργικά για την παραγωγή ενός όμορφου και ευφάνταστου τελικού αποτελέσματος.

26/10/2020

28η Οκτωβρίου

Σύμβολο της πατρίδας μας και του αγώνα υπέρ της ελευθερίας η ελληνική σημαία! Τα παιδιά έφτιαξαν μικρές σημαίες, αφού συζητήσαμε για τα ιστορικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όλοι έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή και σοβαρότητα. Μπράβο, παιδιά!

23/10/2020

Μαθαίνουμε παίζοντας!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_20201019_104017-575x1024.jpg

Παίζουμε με τις καινούριες συλλαβές που μάθαμε και φτιάχνουμε όλο και μεγαλύτερες λέξεις. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα απλούστερα γλωσσικά στοιχεία και με αυτά να παράγουν πολυπλοκότερα.

22/10/2020

Η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, συζητήσαμε τη σημασία της υγιεινής διατροφής και πώς μπορούμε να την ακολουθήσουμε. Αρχικά, ζωγραφίσαμε ένα υγιεινό γεύμα και στη συνέχεια μάθαμε για την διατροφική πυραμίδα και δημιουργήσαμε μία για την τάξη μας.