Στα πλαίσια της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο 12-17 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’ και Β’ τάξεων επισκεφθήκαμε το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου για να συμμετέχουμε σε  δράσεις και δραστηριότητες για την χρησιμότητα των αισθήσεων και της πολυαισθητηριακής αντίληψης  στην καθημερινή μας ζωής.  Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από την ερευνητική  ομάδα του έργου: «Το Νου Σου Στο Νου Σου» (ΤΝουΣΣΝουΣ, https://tnoussnous.gr), του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τις δραστηριότητες γνώρισαν τη δομή και διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου. Επιπλέον μέσα από  πολυαισθητηριακές διαδραστικές πλάνες (Πλάνη του Λαστιχένιου Χεριού, Πλάνη του Κοίλου Προσώπου, Πλάνη του Αριστοτέλη,  Πλάνη της Τρύπας στο Χέρι και Πλάνη της Περιστρεφόμενης Καρέκλας ) ανακάλυψαν πώς οι αισθήσεις μας μερικές φορές μας ξεγελούν. Δεν έλειψαν βέβαια και  οι χειροτεχνίες, καθώς τα παιδιά έκαναν καπέλο τον εγκέφαλό τους, τον δημιούργησαν τρισδιάστατα με τη βοήθεια πλαστελίνης, κατασκεύασαν νευρώνες και έφτιαξαν το δικό τους καλειδοσκόπιο, μια οπτική ψευδαίσθηση που τους επιτρέπει να μετατρέψουν δύο εικόνες σε μία.

Οι μικροί μαθητές-τριες ενθουσιάστηκαν με τις δραστηριότητες, δεν χόρταιναν με τις κατασκευές και τη νέα γνώση και ήθελαν να δοκιμαστούν ξανά και ξανά  στις πλάνες του εγκεφάλου.

Να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Βατάκη Αργυρώ, μαμά μαθητριών μας και την ομάδα της για την ευχάριστη εμπειρία που έζησαν οι μαθητές μας!