Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Τη  σχολική χρονιά που διανύουμε προγραμματίζουμε την υλοποίηση  ενός προγράμματος πρόληψης και  διαχείρισης συμπεριφορών εκ μέρους των μαθητών,το οποίο ονομάζεται «Οδηγός για ασφαλή σχολεία».

Το πρόγραμμα θα γίνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Χίου «Ναυτίλος» καιτο υλικό του προγράμματος που δημιουργήθηκε από το ΚΕΘΕΑ, είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα γίνονται εβδομαδιαίες συναντήσεις των μαθητών της Ε΄ και Στ΄ τάξης με τα στελέχη του Κέντρου. Επίσης, θα γίνονται συναντήσεις με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών.

Η αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος προϋποθέτει και τη συμμετοχή  των γονιών.

Η πρόληψη για γονείς και κηδεμόνες αφορά κυρίως την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα λήψης αποφάσεων, επικοινωνίας, εμπέδωσης υγιών συνηθειών, οριοθέτησης κ.α. Συγχρόνως, είναι σημαντικό οι γονείς να υποστηρίζονται, ώστε να συζητούν με τα παιδιά τους θέματα που αφορούν την ασφάλειά τους.

Για τον λόγο αυτό θα διοργανωθεί απογευματινό εργαστήρι για τους γονείς του σχολείου μας, από τον Ιανουάριο του 2024. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη δράση θα δοθούν στις ενημερωτικές συναντήσεις που διεξάγουν οι εκπαιδευτικοί με τους γονείς της τάξης τους, όπου θα παραβρεθεί εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης Χίου ναυτίλος.

Ο σύγχρονος γονιός βρίσκεται συχνά μπροστά σε δυσκολίες και διλήμματα σχετικά με αποφάσεις που χρειάζεται να πάρει για το καλό των παιδιών.

Το εργαστήρι, θα είναι μία ευκαιρία να λάβει  ο γονιός- κηδεμόνας (ΔΩΡΕΑΝ) επιστημονική καθοδήγηση και υποστήριξη στον ρόλο του. Επιπλέον, η καλή σχέση των γονιών με το σχολείο συμβάλλει στην ομαλή προσαρμογή και υγιή ανάπτυξη των παιδιών τους  σε αυτό.

Θα ήταν χαρά μας να δηλώσετε τη συμμετοχή σας σε αυτό το πρόγραμμα!!!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ