Το προσωπικό και οι ωφελούμενοι της Ε.Γ.Α.Ν.Υ υλοποιούν μαζί με την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Χίου έναν κύκλο επισκέψεων στα Δημοτικά σχολεία του νησιού μας, συμπεριλαμβανομένου και του σχολείου μας, του 9ου Δ.Σ. Χίου.

Στόχος είναι να αντιληφθούν οι μαθητές, πως η διαφορετικότητα δεν αποτελεί εμπόδιο για παιχνίδι και δημιουργία σχέσεων. Η κάθε επίσκεψη χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη γίνεται μια περιγραφή της δομής (Ε.Γ.Α.Ν.Υ.) και της καθημερινότητας των ωφελούμενων, ενώ ταυτόχρονα λύνονται οι απορίες των μαθητών.

Στην δεύτερη επίσκεψη, οι ωφελούμενοι γίνονται ομάδα με τους μαθητές, ανταλλάσσουν δώρα και περνάνε όμορφες στιγμές διασκέδασης και χαράς, βρίσκοντας τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές που υπάρχουν, εστιάζοντας μόνο στα θετικά!

Παρακάτω παρουσιάζεται η 2η επίσκεψη στο σχολείο μας και η δράση με τη Γ΄ τάξη.

Τους ευχαριστούμε θερμά γιατί μας ευαισθητοποίησαν σε θέματα συμπερίληψης και μας έδωσαν την ευκαιρία να καταλάβουμεπως η  διαφορετικότητα δεν αποτελεί εμπόδιο στην κοινωνικοποίηση. Αισθανόμαστε ευγνώμονες γι’ αυτήν τη γνωριμία και θεωρούμε τη συνάντηση αυτή την αρχή για μία εν δυνάμει εξελισσόμενη σχέση φιλίας.