Το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη χαρά και περηφάνια στις δράσεις που έγιναν από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ στην πλατεία Βουνακίου Χίου.

Πιστεύουμε σε μια κοινωνία για όλους, σε ένα σχολείο για όλους και στο  αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση και κάθε εκπαιδευτικού στην εργασία.

Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης καθώς και την πραγματική ουσία του σχολείου, γίνεται σαφές πως οφείλουν να είναι χώροι στους οποίους θα μπορεί να προσέρχεται απρόσκοπτα ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Εξάλλου, η έννοια της προσβασιμότητας στην εκπαίδευση έχει διπλή υπόσταση. Περιλαμβάνει αρχικά, όλο το σύστημα της αλυσίδας μεταφοράς μέχρι τα εκπαιδευτήρια. Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό, είναι η προσβασιμότητα στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δυστυχώς τοδικό μας  σχολείο δεν είναι ΄΄φιλικό΄΄ αρχιτεκτονικά, δεν δίνει τη δυνατότητα προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους και των δύο κτιρίων. Είναι κοινά αποδεκτό ότι  η αδυναμία πρόσβασης, στους δημόσιους εκπαιδευτικούς χώρους δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων, με σημαντικότερα απ’ όλα τον αποκλεισμό από την μάθηση, την κοινωνική απομόνωση  και τα ψυχολογικά προβλήματα.

Είμαι  πολύ χαρούμενη και συγκινημένη που συμμετέχουμε στη δράση του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, μαζί με τους συναδέλφους μου, την κ. Άννα, τους μαθητές/τριες μας και τους γονείς τους, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως που  πάντα ανταποκρίνονται σε κάθε μας  δράση.

Η διευθύντρια του σχολείου

Τζάνα Ελένη

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από τη δράση :