Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/ τριων του σχολείου μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

   Αρχικά, οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων παρακολούθησαν μία παρουσίαση του εκπαιδευτικού του σχολείου μας, κου Βασίλη Ρακή, για τις κατηγορίες αναπηρίας, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το σημαντικότερο, τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα. Έπειτα, ο γυμναστής του σχολείου μας, κος Παμείνης Ατσάλης, πρόβαλλε διάφορα ενδιαφέροντα βίντεο για παραολυμπιακά αθλήματα.

   Στη συνέχεια, ακολούθησαν παιχνίδια στην αυλή. Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης έπαιξαν καθιστό βόλεϊ, Goalball ( ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες κάθε ομάδας προσπαθούσαν να βάλουν γκολ στους αντιπάλους, έχοντας καλυμμένα τα μάτια τους με μία μάσκα και εντοπίζοντας τη θέση της μπάλας μόνο με την ακοή και την καθοδήγηση ενός βοηθού) και τρέξιμο σε ομάδες των δύο-στις οποίες το ένα παιδί ήταν ο οδηγός και το άλλο παιδί έτρεχε με καλυμμένα τα μάτια με την καθοδήγηση του οδηγού.

Κοινός στόχος όλων αυτών των δράσεων ήταν η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της αποδοχής, της συμπερίληψης και του σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία με όραμα μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα για όλους.

Δ΄ Τάξη: Έφη Παληού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.