Τη Δευτέρα 18/12/2023 πραγματοποιήθηκε εργαστήρι με τους γονείς με θέμα: «Πρώτη γραφή και Ανάγνωση». Στόχος ήταν οι γονείς να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για να βοηθούν τα παιδιά στην καθημερινή μελέτη.

 Ένας από τους σημαντικότερους στόχους για την Α ΄τάξη είναι ορθή χρήση του ελληνικού αλφάβητου. Ορθή χρήση ως προς τη γραφή, δηλαδή την παραγωγή κειμένων, αλλά και ως προς την ανάγνωση, δηλαδή την κατανόηση κειμένων. Γι’ αυτό το λόγο δόθηκε έμφαση στη γραφή των γραμμάτων ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν με στοχευμένα παραδείγματα, αλλά και  τα βήματα για να κατακτήσουν τα παιδιά τον μηχανισμό της ανάγνωσης. Επιπλέον επισημάνθηκε η σημασία του σωστού τονισμού των λέξεων αλλά και συμβουλές για την εκμάθηση της ορθογραφίας. Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ της ανάγνωσης και της γραφής και ότι οι μαθητές χρειάζονται καθοδήγηση για χτίσουν γερές βάσεις στο γλωσσικό τομέα.

Οι γονείς εξέφρασαν τις απορίες τους, έδωσαν δικά τους παραδείγματα για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους και κράτησαν σημειώσεις με προτάσεις που ειπώθηκαν και είναι βοηθητικές κατά την μελέτη στο σπίτι.