Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία εορτάστηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου».https://beinternetawesome.withgoogle.com/el_gr/ Συγκεκριμένα στο μάθημα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) έπαιξαν το διαδικτυακό παιχνίδι Ίντερλαντ, το οποίο σχεδιάστηκε ώστε να κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας διαδραστική και διασκεδαστική. Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις παρακάτω περιοχές του παιχνιδιού:

1) το Βασίλειο της Ευγένειας – Η κουλ συμπεριφορά είναι η καλή συμπεριφορά

2) τον Πύργο του Θησαυρού – Κράτα καλά τα μυστικά σου

Στο πρώτο μέρος τα παιδιά έμαθαν να αντιμετωπίζουν τις αρνητικές συμπεριφορές και τους ηλεκτρονικούς εκφοβιστές που τις προκαλούν, όπως και να συμπεριφέρονται με ευγένεια και καλοσύνη στο διαδίκτυο. Για να γίνει αυτό, προέβαιναν σε καταγγελία της παρενόχλησης και έδιναν θετικά μηνύματα στους χρήστες που ήταν στεναχωρημένοι από τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Στο επόμενο μέρος τα παιδιά έτρεχαν να ξεφύγουν από κακότροπους χάκερς και ηλεκτρονικούς ψαράδες, οι οποίοι ήθελαν να κλέψουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Όταν έφταναν στον πύργο με τα μυστικά τους, τον θωράκιζαν χρησιμοποιώντας ισχυρούς κωδικούς, ώστε να μην μπορεί κανένας κακόβουλος υποκλοπέας ηλεκτρονικών στοιχείων να εισέλθει μέσα.

Με τις παραπάνω δραστηριότητες οι μαθητές της Β΄ τάξης εξάσκησαν τις δεξιότητες που χρειάζονται, για να είναι σωστοί πολίτες του ψηφιακού κόσμου και απέκτησαν αυτοπεποίθηση, ώστε να εξερευνούν με ασφάλεια το διαδίκτυο.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Πληροφορικής: Σάββας Αγριτέλλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.