Σήμερα 15/4/2024 συναντηθήκαμε πάλι διαδικτυακά με τους νέους μας φίλους από  το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού. Προηγουμένως είχαμε φτιάξει ένα συννεφόλεξο με τους κινδύνους του διαδικτύου συνεργατικά κι εξ αποστάσεως και στην πορεία επιλέξαμε με ποιους από αυτούς τους κινδύνους θ’ ασχοληθούμε.

Δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες σε κάθε σχολείο, που δούλευαν παράλληλα και με διαφορετική θεματολογία. Μία ομάδα από κάθε σχολείο ασχολήθηκε με τα επικίνδυνα παιχνίδια στο διαδίκτυο,  μία με τα fake news, άλλη με τα προσωπικά δεδομένα και μία ομάδα με τον εθισμό στο διαδίκτυο.

 Ήρθε η ώρα της διαδικτυακής μας συνάντησης, που την περιμέναμε με ενθουσιασμό. Οι φίλοι μας είχαν κάνει έρευνα και μας παρουσίασαν τα ευρήματά τους. Εμείς είχαμε αναλάβει να κατασκευάσουμε παιχνίδια και κάρτες.

 Η ομάδα που είχε αναλάβει τα «επικίνδυνα παιχνίδια στο διαδίκτυο», που αποτελούνταν από την Άννα Κ., τον Γιώργο, τη Δέσποινα, τον Μάρκο, τον Μιχάλη και τη Χριστίνα, έφτιαξε ένα τεστ «Σ ή Λ» στο Wordwall:

  Η ομάδα που ανέλαβε τα “fake news”, που αποτελούνταν από την Άννα Γ., τον Κωνσταντίνο, τον Μανώλη, τον Νικόλα και τον Παντελή, δημιούργησε κάρτες με κινδύνους και προτάσεις. Όλα αυτά συγκεντρώθηκαν σε ένα thinglink:

  Η ομάδα που ανέλαβε τα «προσωπικά δεδομένα» και αποτελούνταν από τον Δημήτρη Μ., τον Δημήτρη Τ., τον Δημήτρη Χ.,  την Ισιδώρα και τον Μπάμπη, δημιούργησε ένα κουίζ στο typeform με απαντήσεις που είχαν βαθμολόγηση. Ανάλογα με τη βαθμολογία που συγκεντρώνεται, είναι διαφορετική η απάντηση.

Η ομάδα που ανέλαβε τον «εθισμό στο διαδίκτυο», η οποία αποτελούνταν από την Ελένη, τη Θεοδοσία, τον Κυριάκο, τη Μελίτα και τη Μιχαέλα, δημιούργησε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με κάρτες, το οποίο μπορείτε και να εκτυπώσετε, για να παίξετε κι εσείς!

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα παιδιά και  τις εκπαιδευτικούς της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού για την υπέροχη συνεργασία και ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Όλγα Κούση, Βασίλης Ρακής, Αυγουστίνα Πιτσάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.