Σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης επισκεφθηκαμε με τη συνάδελφο κ. Μαριάνθη Πρινιά, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χίου σε συνέχεια των δράσεων αδελφοποίησης των δύο σχολείων. Είχε προηγηθεί διαδικτυακή αλληλογραφία των μαθητών/μαθητριών της Β τάξης και των δύο σχολείων και συγγραφή από κοινού ενός πασχαλινού παραμυθιού με τίτλο ” Οι τέσσερις φίλοι και το μυστήριο του Πάσχα”

https://read.bookcreator.com/…/fTzZxW61T_uJXNUj-5TJDw…

Σήμερα λοιπόν οι νέοι φίλοι γνωρίστηκαν και παρουσίασαν με χαρά στους μαθητές/τριες της Α και Γ τάξης του 6ου Δημοτικού το παραμύθι τους. Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφία Βαρλά, μαζί με την δασκάλα της Β κ. Δανάη Χριστοπούλου και την δασκάλα Ειδικής Αγωγής κ. Δέσποινα Δημητριάδου μας καλωσόρισαν στο σχολείο με ένθερμη υποδοχή. Εμείς τους προσφέραμε ένα καλάθι με πασχαλινά αυγά και δημιουργικές καλλιτεχνίες που είχαν επιμεληθεί τα παιδιά. Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος του e -twinning «Ώρα για δράση» και με πνεύμα ενσυναίσθησης και φιλανθρωπίας τις Άγιες Μέρες του Πάσχα οι μαθητές/τριες μας παρέδωσαν στη Διευθύντρια του Σχολείου του 6ου Δημοτικού τρόφιμα και μια χειροποίητη λαμπάδα για να προσφερθούν σε 2 οικογένειες του σχολείου που έχουν ανάγκη.

Ήταν πολύ συγκινητικό και αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι παιδιά που δεν είχαν ποτέ γνωριστεί, κατάφεραν να συνεργαστούν εξ αποστάσεως με τη βοήθεια της τεχνολογίας και να μοιραστούν τις ιδέες και τη φαντασία τους, δημιουργώντας ένα παραμύθι.

Στη συνέχεια έπαιξαν ένα παιχνίδι βασισμένο στους ήρωες του παραμυθιού και ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με μαθηματικές πράξεις. Τέλος έπαιξαν ελεύθερο παιχνίδι με τη μπάλα στην αυλή.

Πριν φύγουμε γεμάτοι χαρά και παιχνίδι οι νέοι μας φίλοι, μας αποχαιρέτησαν χαρίζοντας μας ένα πασχαλινό δωράκι.

Ήταν μια υπέροχη συνεργασία και ευχαριστω θερμά τη Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού κ. Ελένη Τζάνα, τη Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού κ. Σοφία Βαρλά και τη συνάδελφο κ. Δανάη Χριστοπούλου για την αμέριστη στήριξη!

Γυρίζοντας σχολείο και κάνοντας την ανασκόπηση της ημέρας κρατάω τα λόγια του Γ. «Κυρία σήμερα παίξαμε όλοι μαζί με τους νέους μας φίλους και δεν χρειάστηκε ούτε μια φορά να επαναλάβετε τους κανόνες!»

Σας ευχαριστώ μικρά μου δευτεράκια που για ακόμη μια φορά με γεμίσατε περηφάνια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.