Από τη Δευτέρα 16/11 και για 2 εβδομάδες αναστέλλεται η λειτουργία για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, αλλά ανοικτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση:

Α. Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.

Β. Σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλε-εκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλε-εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.