Στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται μαθητές- μαθήτριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015 (δηλ. έχουν ηλικία έξι (6) ετών).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για την εγγραφή των παιδιών σας θα πρέπει να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε (κάτω από την υπογραφή να αναγράφεται ολογράφως και το όνομα αυτού που υπογράφει), τα παρακάτω έντυπα τα οποία υπάρχουν σε φωτοτυπία και στο σχολείο για τους γονείς που δε διαθέτουν εκτυπωτή

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση εγγραφής μαθητή (υπάρχει σε έντυπη μορφή στο σχολείο ή κάνετε λήψη πατώντας επάνω στον παραπάνω σύνδεσμο).
  2. Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας (απόδειξη Δ.Ε.Η, Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π  ή συμφωνητικό μίσθωσης ή άλλο αποδεικτικό κατοικίας)
  3. Βιβλιάριο υγείας του παιδιού (ελέγχονται οι εμβολιασμοί-φωτοτυπία της σελίδας με το όνομα του παιδιού και των σελίδων με τα εμβόλια.)
  4. Ατομικό Δελτίο Υγείας. (Α.Δ.Υ.Μ.) (Το έντυπο το παίρνετε από το σχολείο για συμπλήρωση από παιδίατρο, ή κάνετε λήψη πατώντας επάνω στον παραπάνω σύνδεσμο.) Μπορείτε να το προσκομίστε μέχρι το άνοιγμα του σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά
  5. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου (Σας τη δίνει το Νηπιαγωγείο)
  6. Για το Ολοήμερο πρόγραμμα, συμπληρώνετε το έντυπο-αίτηση (υπάρχει και σε έντυπη μορφή στο σχολείο). Το σχ.έτος 2021-22 θα γίνονται  δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 118139/Δ1/9-9-2020 Υ.Α.(Β 3838). Επίσης στην ίδια Αίτηση – Δήλωση μπορείτε να δηλώσετε για την πρωινή Ζώνη του Ολοήμερου ώστε, αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και μας δοθεί η δυνατότητα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πρόγραμμα Πρωινής Ζώνης (07.00 με 08.00).

ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  • Οι εγγραφές θα γίνουν από 1 μέχρι 20 Μαρτίου  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ. 
  • Οι εγγραφές λόγω των ειδικών συνθηκών και των μέτρων προφύλαξης από τη μετάδοση του COVID-19, θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού  ραντεβού στο τηλέφωνο 2271023103

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 

  • Παιδιά που έχουν αδελφό/ή μαθητή/τρια να το δηλώσουν για να εγγραφούν στο ίδιο σχολείο
  • Για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ. Σε περίπτωση όμως  που προκύπτει για οποιονδήποτε λόγο αλλαγή στα στοιχεία του μαθητή, πριν ή και μετά την εγγραφή του σε σχολική μονάδα της χώρας, ο γονέας/ κηδεμόνας  θα πρέπει να ενημερώνει ως προς την αλλαγή αυτή τον οικείο Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής. Ο Δήμος ολοκληρώνει την επικαιροποίηση των εν λόγω στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ και στη συνέχεια ο γονέας/κηδεμόνας οφείλει να ενημερώσει τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, ώστε ο Διευθυντής να αντλήσει τα καινούρια στοιχεία από το Πληροφοριακό Σύστημα «myschool».
  • Οι αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες εγγράφονται στην Α’ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των ειδικών συνθηκών και για την προφύλαξη από τη μετάδοση του COVID-19, παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τον συνωστισμό σε κλειστούς χώρους- υπηρεσίες, τα σχετικά με τη χρήση της μάσκας και του αντισηπτικού, καθώς και την τήρηση των αποστάσεων.

ΧΙΟΣ

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Τζάνα Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.