Αγαπητοί γονείς,

μεριμνήστε άμεσα για  την εγγραφή των παιδιών σας στο σχολικό δίκτυο, ώστε να γίνει δυνατή η επικοινωνία με εκπαιδευτικούς  αρχικά μέσω της ασύγχρονης εκπαίδευσης και μελλοντικά μέσω της σύγχρονης. Παρακαλώ ,διαβάστε και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αποκτήσουν  τα παιδιά σας λογαριασμό στο Σχολικό Δίκτυο. Για την εγγραφή των παιδιών σας χρειάζεται ο Αριθμός Μητρώου που έχουν στο σχολείο μας. Σας παρακαλούμε να σημειώσετε τα στοιχεία που θα σας δοθούν από το σχολικό δίκτυο, γιατί η διαδικασία ανάκτησης είναι χρονοβόρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

  1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/

2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.

Ο κηδεμόνας  μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.

4. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:

i. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.

ii. Τα πεδία email ( mail θα βάλετε το ίδιο με αυτό που έχετε δώσει στο σχολείο) κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) ΘΑ  ΒΑΛΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. 

5. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.

6. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα my School και δημιουργείται ο λογαριασμός.

7. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (user name), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ. ΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ.

8. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί. Κατά την εγγραφή δοκιμάστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα τα στοιχεία παιδιού και δικά σας. Αν δεν σας αναγνωρίζει, δοκιμάστε με μικρά. Να  βάλατε όνομα 1ου κηδεμόνα της  μητέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *