Ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και οι μαθητές / μαθήτριες της Δ΄τάξης προσπαθούν  να οργανώσουν τη σχολική τους ζωή έτσι ώστε να τηρούν πιο εύκολα τους κανόνες της τάξης που οι ίδιοι έθεσαν την πρώτη κιόλας μέρα του σχολείου, φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο το «Συμβόλαιο της τάξης μας».

     Έχουμε λοιπόν καθημερινά τα «Αστεράκια επιτεύγματα» που τα κερδίζουμε, εφόσον πετύχουμε κάποιους στόχους που διευκολύνουν τη ζωή μας στο σχολείο. Επίσης, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε «Το κουτί των παρεξηγήσεων-ατυχημάτων». Κάθε φορά που προκύπτει μια παρεξήγηση ή μια έντονη διαφωνία στην τάξη, συζητάμε, προσπαθούμε να βρούμε τι ήταν αυτό που στενοχώρησε τους εμπλεκόμενους και φυσικά, προτείνουμε λύσεις, ώστε να προλάβουμε παρόμοιες συγκρούσεις στο μέλλον.

        Θα είμαστε περήφανοι, αν σιγά σιγά, δούμε ότι ο αριθμός των παρεξηγήσεων και των ατυχημάτων μειώνεται καθώς περνάει ο καιρός. Αυτό θα σημαίνει κάτι πολύ σημαντικό για εμάς! Τι; Ότι όλοι κάνουμε λάθη αλλά προσπαθούμε να  μαθαίνουμε από αυτά ώστε να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι!!!

     Στην προσπάθειά μας αυτή για  αυτοβελτίωση, στηρίζουμε και βοηθάμε ο ένας τον άλλον, γιατί η τάξη μας είναι η δεύτερη μας οικογένεια. Ενωμένοι και αγαπημένοι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα ,όπως λέει και το σύνθημα που γράψαμε στην κατασκευή με τις καρδιές: «Όλη η τάξη μια αγκαλιά».

Δ΄ Τάξη: Έφη Παληού