Την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έκαναν μια ευχάριστη και εποικοδομητική εξόρμηση! Αρχικά, πήγαμε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο όπου παρακολουθήσαμε την παράσταση: «Το Ουφάκι» από τον Σύλλογο Γυναικών Χίου. Μια υπέροχη θεατρική παράσταση, με κεντρικό ήρωα τον Μάνο που έχει τρομερό άγχος και τα ουφ δε σταματούν να βγαίνουν από το στήθος του όλη την ημέρα.  Μια παράσταση που ενθουσίασε τα παιδιά με την πρωτότυπη μουσική της, τις δυναμικές χορογραφίες  αλλά και με το θέμα της, αφού τα περισσότερα παιδιά βιώνουν κι αυτά αρκετό άγχος στην καθημερινότητά τους οπότε εύκολα ταυτίστηκαν με τον ήρωα που αναζητούσε τρόπους να απαλλαγεί από αυτό.

     Μετά την παράσταση, επισκεφτήκαμε τη Βιβλιοθήκη Κοραή. Πήγαμε στον μικρό κήπο που βρίσκεται στο πλάι της Βιβλιοθήκης. Φάγαμε το κολατσιό μας και χαλαρώσαμε. Στη συνέχεια, μπήκαμε στο κτίριο. Δεν είχαμε τον χρόνο να δούμε όλους τους χώρους που διαθέτει. Εξάλλου, είχαμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας. Πήγαμε στο αναγνωστήριο όπου φυλάσσεται η σημαία που φτιάχτηκε απ’ την Ευγενία Μαδιά την ημέρα της απελευθέρωσης του νησιού μας με ότι ύφασμα βρέθηκε κι αναρτήθηκε στη θέση της τουρκικής στο Φρουραρχείο. Αυτό που την έκανε μοναδική δεν ήταν το ύφασμα από το οποίο ήταν φτιαγμένη αλλά ο ενθουσιασμός του κοριτσιού που την έφτιαξε και η ιστορία της.

     Τέλος, επισκεφτήκαμε το Δανειστικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να χαζέψουμε τα βιβλία στα ράφια και να ξεφυλλίσουμε αυτά που μας τράβηξαν την προσοχή. Η υπεύθυνη του δανειστικού τμήματος μας εξήγησε ότι μπορούμε να δανειζόμαστε βιβλία, αρκεί να γίνουμε μέλη και να βγάλουμε μια κάρτα μέλους. Ενθουσιαστήκαμε και βάλαμε στο πλάνο μας αυτήν την κάρτα που θα μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο της αρεσκείας μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.