Την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου και την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου κάναμε τη γιορτή μας για την 11η Νοεμβρίου, μία γιορτή για τους μαθητές/ μαθήτριες του σχολείου μας και μία για τους γονείς.

   Η προετοιμασία της γιορτής μας μάς έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Μιλήσαμε για το νησί μας, τις ομορφιές του και έπειτα ζωγραφίσαμε στον χάρτη της Χίου τα διάφορα αξιοθέατά του. Βρήκαμε  στο διαδίκτυο υλικό και μάθαμε για τις ιστορικές μέρες που οδήγησαν στην Απελευθέρωση της μικρής μας πατρίδας. Απεικονίσαμε στον χάρτη τις τοποθεσίες όπου έγιναν οι πιο σημαντικές μάχες. Μας έκανε εντύπωση όταν διαβάσαμε για ένα κορίτσι  που όταν είδε τον Ελληνικό στόλο στο λιμάνι της Χίου, έβγαλε από το μπαουλάκι της τα υφάσματα που είχε φυλάξει και από αυτά προσπάθησε να φτιάξει την ελληνική σημαία. Αυτό μας έδωσε έμπνευση για να κάνουμε κι εμείς ένα δικό μας δρώμενο που δείχνει τους Χιώτες να φτιάχνουν την ελληνική σημαία όταν κατάλαβαν ότι πλησίαζε η ευλογημένη ώρα της λευτεριάς. Χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς με την καθοδήγηση του κυρίου Παμείνη.

     Την ημέρα της γιορτής δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μεταδώσουμε και στο κοινό μας τις ιστορικές στιγμές της Απελευθέρωσης του νησιού μας.

Και του χρόνου!

Δ΄ Τάξη: Έφη Παληού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.