6/12/2023

Σήμερα είχαμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το «Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας  Χίου». Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση  προς τους μαθητές της Ε΄ τάξης  για ζητήματα γύρω από την συγκεκριμένη αναπηρία, όπως οι δυσκολίες που συναντούν τα άτομα αυτά στην καθημερινότητα τους συγκριτικά με κάποιον άλλον. Ωστόσο, τονίστηκε  ότι κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί εάν υπάρχει θέληση  από το άτομο να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει και ονειρεύεται, καταλήγοντας  στο εξής συμπέρασμα: ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ!

Στη συνέχεια μας ευχαρίστησαν για τη συλλογή καπακιών ως σχολείο εξηγώντας μας ταυτοχρόνως την τεράστια σημασία για τους ίδιους της ενέργειας αυτής. Τα καπάκια που μαζεύουμε συμβάλλουν είτε στην αγορά φαρμακευτικού υλικού είτε στην υποστήριξη ατόμων που χρειάζονται θεραπεία. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται η αποθεραπεία του Γιώργου από τα Νένητα. 

Τέλος, μοιράστηκαν από τα μέλη του σωματείου αναμνηστικά δωράκια στους μαθητές.

Έτσι, με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επίσκεψης  τελείωσε ένα τετραήμερο δράσεων που ήταν αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ως σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συνεχίζουμε καθημερινά να «αγωνιζόμαστε» και να συμβάλλουμε στην αποδοχή και υποστήριξη των συνανθρώπων μας διότι, τα άτομα με αναπηρία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και θα πρέπει να είμαστε συνεχώς εκεί γι’ αυτούς με κάθε τρόπο!

Πατήστε πάνω στις παρακάτω εικόνες για να τις δείτε σε μεγέθυνση:

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Βασίλης Ρακής