Συνεργασία μαθητών/τριών της Β τάξης του 6ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.

Στα πλαίσια της συνεργασίας και της ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο σχολείων ξεκινήσαμε μία αλληλογραφία με αφορμή τη σχετική ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας. Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας και έπειτα από προτροπή των μαθητών/τριών μας αποφασίσαμε να συγγράψουμε ένα πασχαλινό παραμύθι.

Η συγγραφή έγινε τμηματικά και οι ιδέες των μαθητών/τριών και των δύο σχολείων συμπλήρωναν η μία την άλλη. Μετα την ολοκλήρωση του κειμένου οι μικροί μας συγγραφείς εικονογράφησαν από κοινού το παραμύθι και συναποφάσισαν τον τίτλο.

Οι μαθητές/τριες περίμεναν με αγωνία και ενθουσιασμό κάθε φορά το επόμενο mail με τη συνέχεια της ιστορίας. Απολαύσαμε τη διαδικασία, διευρύναμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες, ταξιδεύοντας με τη φαντασία μας. 

Το τελικό αποτέλεσμα μας γεμίζει περηφάνεια και σας το παρουσιάζουμε. Σύντομα οι μαθητές/τριες θα συναντηθούν από κοντά και θα κάνουν δράσεις από κοινού με αφορμή το κοινό τους συγγραφικό έργο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ευχαριστώ θερμά τη συνάδελφο Δανάη Χριστοπούλου για την υπέροχη συνεργασία. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ελένη Τζάνα και στην Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού κ. Σοφία Βαρλά, που στήριξαν και αγκάλιασαν τη δράση μας, με στόχο τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση των μαθητών/τριών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Β τάξης: Σαραντινούδη Μαρία

https://app.bookcreator.com/library/-NunI8Dfnc7HznpNNV8Z/6zYPqXqpMlTkb9gIvTSeDMJodpZ2/L97N5sUQSSG-hQGmewvAkw/ZhHW8BobShGf-7DVyYfvvw

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.