Κάτι όμορφο γεννιέται στο σχολείο μας — και οι πρώτοι που το μαρτυρούν είναι οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Β΄ τάξης, που έφτιαξαν με τα χεράκια τους σκηνικά και καπέλα για μια ξεχωριστή θεατρική «έκπληξη».
Οι μικροί ηθοποιοί της Γ΄ τάξης, μαζί με τη θεατρολόγο μας κ. Μαρία Όσσα, ετοιμάζουν ένα κουκλοθέατρο βασισμένο στο παραμύθι της κ. Δήμητρας Μιχαηλίδη: την ιστορία μιας μπλε σαύρας γκέκο, διαφορετικής από όλες τις άλλες. Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την ομορφιά του να είσαι ο εαυτός σου.
Οι κούκλες; Φτιαγμένες από τα ίδια τα παιδιά, με φαντασία, χιούμορ και… καλτσούλες που απέκτησαν νέα ζωή.
Οι πρόβες συνεχίζονται, τα σκηνικά ολοκληρώνονται, τα καπέλα στεγνώνουν. Κάτι ετοιμάζεται. Κάτι που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο, μέσα στο σχολείο μας, και ανυπομονούμε να το δούμε να ζωντανεύει.
Μείνετε συντονισμένοι — η μπλε γκέκο έρχεται να μας πει την ιστορία της.
