Σήμερα είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.

Τα παιδιά μαζί με τις υπεύθυνες κυρίες της δράσης, κ. Μαρία Αποστόλου, μουσικός κ.Ελένη Ποδιά κοινωνική λειτουργός, κ. Ελένη Πετράκη  κοινωνική φροντίστρια και υπεύθυνη του προγράμματος και κ.Εύη Βαφειάδη ψυχολόγος , κατάφεραν μέσα σε περίπου μία ώρα να μας γεμίσουν τεράστια συναισθήματα αγάπης και ενσυναίσθησης.

Αφού γνωριστήκαμε, μας παρουσίασαν ένα μουσικοκινητικό θεατρικό με ένα δράκο που ήταν μόνος και ένα παιδί που στο τέλος έγιναν φίλοι αγαπημένοι. Μετά την μοναδική και συγκλονιστική ερμηνεία των παιδιών, ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α, Β , Ε και Στ τάξεων. Οι μαθητές/τριες μας κλήθηκαν να γράψουν αν ποτέ έχουν νιώσει όπως ο δράκος ή όπως το παιδί.

Τέλος μας παρουσίασαν ένα τραγούδι για μία πόλη που είναι γεμάτη χαρά, τραγούδι και χορό. Κυριολεκτικά μας ξεσήκωσαν με τη ζωντάνια τους και τη χαρούμενη και αγνή διάθεσή τους.

Κλείνοντας μας πρόσφεραν αναμνηστικά χειροποίητα και ευωδιαστά δώρα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης παρουσίασαν ένα χριστουγεννιάτικο δρώμενο και πρόσφεραν μία χριστουγεννιάτικη κάρτα με ευχές και μία χειροποίητη κατασκευή. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης έπαιξαν βιολί και κιθάρα για να ευχαριστήσουν τους εκλεκτούς μας φιλοξενούμενους και μοίρασαν από μία χριστουγεννιάτικη κάρτα σε κάθε παιδί.

Τα μάτια όλων των παιδιών, όταν αποχαιρετιόμασταν, έλαμπαν από χαρά, εμάς των δασκάλων και από συγκίνηση και περηφάνια!

ΚΔΑΠ ΑμεΑ, σας ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας προσφέρατε σήμερα, μα πιο πολύ σας ευχαριστούμε για το ιδιαίτερο μάθημα ζωής που μας δώσατε! Να ΄στε καλά!

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε σχετικές φωτογραφίες :