Η επιβράβευσή μας

Μετά από μία κουραστική βδομάδα, γεμάτη τρέξιμο, προγραμματισμό, διαγωνίσματα, διορθώματα, επίλυση καθημερινών μικροεντάσεων στην τάξη αυτό είναι η καλυτερη ανταμοιβή όλων των δασκάλων.

Είμαι περήφανη για τους μαθητές μου και θα είμαι πάντα κοντά τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

Γενέθλια Στέφανου

Ο Στέφανος για τα γενέθλιά του μας παρουσίασε παιδικές του φωτογραφίες. Όλοι είπαμε ότι ήταν ένα πολύ γλυκό μωρό.

Του ευχόμαστε χρόνια πολλά και να μεγαλώνει όμορφα!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

16/10/2021

Ημέρα Διατροφής

Με αφορμή τη μέρα διατροφής και στα πλαίσια ττης ενότητας της Φυσικής Πεπτικό Σύστημα μιλήσαμε για την ισορροπημένη διατροφή και φτιάξαμε την πυραμίδα της διατροφής. Συζητήσαμε για τις διατροφικές μας συνήθειες, τη σπουδαίτητα της σωστής διατροφής, τη χρήση των οργάνων που μας βοηθούν στην μάσηση και την πέψη της τροφής όπως είναι τα δόντια και το στομάχι.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Οι μαθητές του Ε2 παρουσίασαν στην τάξη μία φωτογραφία που για εκείνους είχε μεγάλη συναισθηματική αξία.

Άλλοι μας παρουσίασαν κάποιο συγγενικό πρόσωπο, όπως τον παππού, την αδερφή, άλλοι την οικογένεια τους σε κυριακάτικες εξορμήσεις και άλλοι τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Τα λόγια τους ήταν πολύ τρυφερά και συγκινητικά.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

Το παραμύθι μου

Οι μαθητές της Ε2 έγιναν για λίγο παραμυθάδες. Σκοπός της εργασίας τους ήταν να γράψουν το δικό τους παραμύθι, να διαλέξουν τον αγαπημένο τους ήρωα και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι μέσα στην πλοκή της ιστορίας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

7/10/2021

Καθαρισμός ακτής

Στα πλαίσια των εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στη θεματική «Ευ Ζην» το Ε1 και Ε2 μαζί με τις δασκάλες τους αποφάσισαν να καθαρίσουν την παραλία στα Μυλαράκια της Χίου.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε1: Σκαπινάκη Αθηνά

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

12/10/21

Αποφθεύγματα για την Παιδεία και χαρακτηριστικά σωστού δασκάλου

Στα θρησκευτικά με τους μαθητές του  Ε1 συζητήσαμε για την αξία της παιδείας και πώς οι λόγιοι άνθρωποι βοήθησαν στη διάδοση του χριστιανισμού. Φτιάξαμε ένα χαρτόνι με αποφθέγματα λόγιων ανθρώπων για την παιδεία και συζητήσαμε μαζί τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας δάσκαλος για να καθοδηγεί τους μαθητές του.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Θρησκευτικών Ε1: Σαραντινούδη Μαρία

12/10/21

Δράση «Έχω γενέθλια 2021-2022» τα γενέθλια του Φίλιππου και της Κωνσταντίνας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Κωνσταντίνα και τον Φίλιππο που μοιράστηκαν μαζί μας στην τάξη πώς τους αρέσει να περνούν τον ελεύθερό τους  χρόνο με αφορμή  την ημέρα των γενεθλίων τους. Η Κωνσταντίνα μας παρουσίασε μία ζωγραφιά με υπέροχα χρώματα και σχέδια μιας και της αρέσουν οι κατασκευές αλλά και οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ζωγραφική. Από την άλλη ο Φίλιππος μας παρουσίασε ένα κολλάζ με φωτογραφίες που απεικόνιζαν τα ενδιαφέροντά του, τον ίδιο και την οικογένειά του σε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Τα υπόλοιπα παιδιά στην τάξη παρακολούθησαν με χαρά τις παρουσιάσεις των συμμαθητών τους και μάλιστα συμπλήρωναν και πληροφορίες τα ίδια για τους εορτάζοντες.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις δύο οικογένειες που μας βοηθούν να γνωριστούμε καλύτερα και που μας εφοδιάζουν με λαχταριστές και νόστιμες εκπλήξεις … χιχι!!!

E1: Σκαπινάκη Αθηνά

12/10/21

Χιλιομετρικές  αποστάσεις και κλίμακες για όλα τα γούστα!

Ξέρετε εκείνο το τραγούδι που λέει : «…Θεσσαλονίκη Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα…»; Αυτό και πολλά άλλα τραγούδια «καλύπτουν» χιλιομετρικές αποστάσεις. Για αποστάσεις όμως μιλάμε και στα Μαθηματικά με τις μετατροπές των μονάδων μέτρησης μήκους και στη Γεωγραφία με την κλίμακα του χάρτη. Τι λέτε να τα συνδυάσουμε όλα μαζί για να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα; Ξεκινήστε ακούγοντας το τραγούδι. Καταγράψτε σε ένα φύλλο χαρτί τα γεωγραφικά μέρη που ακούγονται σε αυτό. Έπειτα εντοπίστε τα σχετικά σημεία στον χάρτη. Μετρήστε την απόσταση των σημείων με χάρακα. Μετατρέψτε τις αποστάσεις του χάρτη σε πραγματικές χιλιομετρικές αποστάσεις με τη βοήθεια της κλίμακας. Τι λέτε θα τα καταφέρετε; Εμείς πάντως τα καταφέραμε  και μάλιστα όλα έγιναν μέχρι να τελειώσει το τραγούδι!!! Μπράβο παιδιά!!!

Ε1: Σκαπινάκη Αθηνά

Ανήκω σε ομάδα … σκέφτομαι και ζω ομαδικά!

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής συζητήσαμε για τις ομάδες στις οποίες ανήκουμε. Τα παιδιά κατέγραψαν σε ποιες ομάδες είναι μέλη καθώς και τις αξίες και τους στόχους των ομάδων αυτών.  Επειδή αυτά που έγραψαν περιέχουν μικρά «διαμαντάκια » για τη φιλία, την οικογένεια, την πατρίδα, το αίσθημα της συμμετοχής, την αλληλοβοήθεια, τον σεβασμό και την αξία της προσπάθειας θελήσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Πατώντας στο ακόλουθο αρχείο pdf μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα των εργασιών των παιδιών.

Ε1: Σκαπινάκη Αθηνά

8/10/2021

Προφήτες – Ψευδοπροφήτες

Στο μάθημα των Θρησκευτικών  με τους μαθητές του Ε1 ασχοληθήκαμε με τους προφήτες. Εξηγήσαμε ότι ήταν άνθρωποι που τους επέλεξε ο Θεός για να κηρύττουν το κήρυγμα του Θεού και να προετοιμάζουν τον κόσμο για τον ερχομό του Κυρίου. Παρόλα αυτά όμως υπήρχαν κάποιοι που εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του λαού για πίστη και σωτηρία διέδιδαν ψευδείς φήμες για τον Θεό.

Ζήτησα από τα παιδιά να δραματοποιήσουν το μάθημα. Ο ένας ήταν προφήτης και ο άλλος ψευδοπροφήτης και προσπαθούσαν με επιχειρήματα να πείσουν τον λαό.

Οι μαθητές μπήκαν στον ρόλο τους και η εργασία ήταν πολύ επιτυχημένη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Θρησκευτικών Ε1: Σαραντινούδη Μαρία

Γενέθλια Αντώνη

Ο Αντώνης του Ε2 είχε γενέθλια και μας παρουσίασε την αγαπημένη του ενασχόληση τη ζωγραφική. Συνηθίζει να ζωγραφίζει αθλητές καθώς του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια μας κέρασε ένα υπέροχο γλυκάκι με τα αρχικά του ονόματος μας και μοίρασε  σε όλους μας ένα μικρό δωράκι. Ευχαριστούμε πολύ τη μαμά του Αντώνη και της ευχόμαστε να τον χαίρεται και να τον καμαρώνει!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

Ο Τρελαντώνης

Το Ε2 διαβάζει το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «ο Τρελαντώνης». Το βιβλίο ,μπορείτε να το βρείτε και ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://www.ebooks4greeks.gr/%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B1

Στόχος της δράσης μας αυτής είναι να ενισχυθούν τα παιδιά στην φιλαναγνωσία, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Ας μην ξεχνάμε ότι με ένα βιβλίο μπορούμε να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας παντού.

Οι μαθητές μας είναι ενθουσιασμένοι και περιμένουν να μείνουν 10 λεπτά από το μάθημα για να διαβάσουμε έστω μία σελίδα από το βιβλίο. Αφού τελειώσαμε λοιπόν το πρώτο κεφάλαιο τα παιδιά ζωγράφισαν πώς φαντάζονταν τον πρωταγωνιστή της ιστορίας. Σας παραθέτω τα έργα τους και σας προτρέπω να αρχίσετε κι εσείς την ανάγνωση κάποιου βιβλίου.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

Με ένα ποδήλατο πάω παντού

Στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας μας το Ε2 φτιάξαμε ένα projet με θέμα το ποδήλατο. Συζητήσαμε στην τάξη για τα οφέλη της ποδηλασίας και οι μαθητές παρουσίασαν τις εμπειρίες τους με τα ποδήλατά τους. Οι μικροί μου ποδηλάτες προτρέπουν όλους να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Παρακάτω παραθέτουμε τα έργα τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

8/10/2021

Προφήτες – Ψευδοπροφήτες

Στο μάθημα των Θρησκευτικών  με το Ε1 ασχοληθήκαμε με τους προφήτες. Εξηγήσαμε ότι ήταν άνθρωποι που τους επέλεξε ο Θεός για να κηρύττουν το κήρυγμα του Θεού και να προετοιμάζουν τον κόσμο για τον ερχομό του Κυρίου. Παρόλα αυτά όμως υπήρχαν κάποιοι που εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του λαού για πίστη και σωτηρία διέδιδαν ψευδείς φήμες για τον Θεό.

Ζήτησα από τα παιδιά να δραματοποιήσουν το μάθημα. Ο ένας ήταν προφήτης και ο άλλος ψευδοπροφήτης και προσπαθούσαν με επιχειρήματα να πείσουν τον λαό.

Οι μαθητές μπήκαν στον ρόλο τους και η εργασία ήταν πολύ επιτυχημένη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Θρησκευτικών Ε1: Σαραντινούδη Μαρία

Γενέθλια Δημήτρη Φ.

Ο Δημήτρης για τα γενέθλιά του μας παρουσίασε το ιδιαίτερο ταλέντο που έχει στη ζωγραφική.

Του ευχόμαστε να συνεχίσει την προσπάθεια του στη ζωγραφική, γιατί είναι κάτι που του αρέσει και τον ευχαριστεί.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

Πρωινό στην τάξη

Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα το Ε2 παίρνει πρωινό στην τάξη. Το πρωινό μας είναι πλούσιο και περιλαμβάνει από όλα: φρούτα, αλμυρές πίτες, κέικ, τόστ, χυμούς, μπάρες δημητριακών. Όλα τα προϊόντα είναι φρέσκα, φτιαγμένα από τα χεράκια των μαμάδων μας και όλα είναι σε ατομική συσκευασία για την πρόληψη της πανδημίας.

Τα παιδιά απόλαυσαν το φαγητό τους και πήραν την απαιτούμενη ενέργεια για να συνεχίσουν το μάθημά τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Σαραντινούδη Μαρία

Οι ανεμόμυλοι του Ε2

Με αφορμή την 1η ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας μας οι μαθητές του Ε2 έφτιαξαν ανεμόμυλους και βρήκαν πληροφορίες για τη λειτουργία τους, τη χρησιμότητά τους, τον τρόπο χτισίματος τους, καθώς και τα συναισθήματα που προσέφεραν στους κατοίκους των νησιών.

Παραθέτω τα έργα των μικρών μου καλλιτεχνών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2: Μαρία Σαραντινούδη

3/10/21

Η Γεωγραφία περνά από το στομάχι!!!

Πρώτη χρονιά φέτος που κάνουμε το μάθημα της Γεωγραφίας οπότε ας το εγκαινιάσουμε με μια παιγνιώδη δραστηριότητα! Με αφορμή το μάθημά μας «Τα είδη χαρτών» φτιάξαμε έναν χάρτη προϊόντων στην τάξη μας. Θέλετε να έχετε κι εσείς έναν χάρτη προϊόντων στο σπίτι σας που θα απεικονίζει προϊόντα ΠΟΠ (με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) της Ελλάδας; Εάν ναι, πατήστε στην ακόλουθη φωτογραφία.

Ε1 & Ε2: Σκαπινάκη Αθηνά & Σαραντινούδη Μαρία

29/09/21

Η ιστορία με άλλο μάτι …  (1η Ενότητα) 

Ήρθε η ώρα για επανάληψη στην 1η ενότητα της Ιστορίας; Έχεις αγχωθεί; Μην ανησυχείς! Μπορείς να τα καταφέρεις! Μπορείς να κάνεις μία σύντομη επανάληψη πατώντας στους ακόλουθους συνδέσμους:

Συμπλήρωση κενών 1η Ενότητα Ιστορίας

Σταυρόλεξο 1η Ενότητα Ιστορίας

Ε1 & Ε2: Σκαπινάκη Αθηνά & Σαραντινούδη Μαρία

15/09/2021

Μία γεύση από την τάξη μας

Σήμερα πρώτη μέρα επίσημα στην τάξη μας και αποφασίσαμε να θέσουμε τους στόχους μας και να ομορφύνουμε την τάξη μας.

Παρακάτω επισυνάπτουμε το αρχείο, ώστε να νιώσετε κι εσείς ότι είστε μαζί μας στην τάξη μας. Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ε2 : Σαραντινούδη Μαρία

23/09/2021

Μέρα αθλητισμού

Σήμερα το Ε2 με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα αθλητισμού την πρώτη ώρα συζητήσαμε για την αξία του αθλητισμού στη ζωή των παιδιών. Έφτιαξαν συνθήματα και τη δεύτερη ώρα έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια με την καθοδήγηση του γυμναστή μας κ. Παμείνη.

Ήταν μία όμορφη μέρα γεμάτη παιχνίδι και χαρά!

Δράση: «Έχω γενέθλια» 2021-2022 – τα γενέθλια της Μαρίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Μαρία μας που με αφορμή τα γενέθλιά της μας έδειξε μία ενασχόλησή της σχετική με τη ζωγραφική. Πολλά παιδιά ταυτίστηκαν με τα ενδιαφέροντα της Μαρίας και είπαν πως θα τους ενδιέφερε να ασχοληθούν με κάτι  παρόμοιο στον ελεύθερό τους χρόνο. Αυτή η ευχάριστη δράση γέμισε με χαμόγελα την τάξη μας!!!

E1: Σκαπινάκη Αθηνά

Δράση: «Έχω γενέθλια» 2021-2022

Τη φετινή χρονιά στην Ε’ Τάξη θα εφαρμόσουμε τη δράση «Έχω γενέθλια.» Πρόκειται για μία δράση επανακοινωνικοποίησης μετά την καραντίνα, ενίσχυσης της ενσυναίσθησης (χαίρομαι κι εγώ με τη χαρά του άλλου) κι αποδοχής της ετερότητας για την προαγωγή της ομαδικότητας στην τάξη. Στο πλαίσιό της οι μαθητές θα παρουσιάζουν στην τάξη κάποιο από τα ενδιαφέροντά τους (π.χ. ασχολίες, συλλογές …) την ημέρα των γενεθλίων τους. Εάν σας ενδιαφέρει το θέμα, να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας γιατί η συγκεκριμένη ενότητα θα εμπλουτίζεται με υλικό κάθε φορά που τα παιδιά θα γιορτάζουν μαζί μας!

Ε1 & Ε2: Σκαπινάκη Αθηνά & Σαραντινούδη Μαρία

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021-2022

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας γέμισε χαρά, τραγούδια, χορούς και παιχνίδια! Κάθε τάξη με τη βοήθεια του κ. Παμείνη, του γυμναστή μας, γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Εμείς εστιάσαμε στα οφέλη του αθλητισμού και στους εύκολους τρόπους άθλησης. Το σίγουρο είναι ότι διασκεδάσαμε κι ότι αυτή τη μέρα θα τη θυμόμαστε. Θέλετε κι εσείς να διασκεδάσετε μαζί μας; Αν ναι, πατήστε στην ακόλουθη εικόνα.

Ε1: Σκαπινάκη Αθηνά

Οι στόχοι μας τη φετινή χρονιά 2021-2022.

Κάθε ξεκίνημα σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια! Για να δούμε εμείς τι θέλουμε να πετύχουμε φέτος; Κάντε κλικ στην ακόλουθη εικόνα.

Ε1: Σκαπινάκη Αθηνά

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους! 2021-2022

Από την αρχή της συνεργασίας μας με τα παιδιά είπαμε να σκεφτούμε πώς θα θέλαμε να λειτουργήσει η τάξη μας. Σας ενδιαφέρει να μάθετε τις προσδοκίες μας; Αν ναι, πατήστε στις ακόλουθες εικόνες.

Ε1: Σκαπινάκη Αθηνά

Ας γνωριστούμε … 2021-2022

Στο πλαίσιο της πρώτης γνωριμίας μας παρουσιάσαμε στην τάξη 5 μυστικά μας σχετικά με τα ενδιαφέροντα, τις συνήθειες και τις ενασχολήσεις μας στον ελεύθερό μας χρόνο. Αυτή η δράση μας έδεσε σαν ομάδα γιατί μοιραστήκαμε κάτι προσωπικό μας. Θέλετε να πάρετε κι εσείς μια γεύση από τα μυστικά μας; Δεν μπορούμε να σας τα αποκαλύψουμε γιατί αυτές οι πληροφορίες αφορούν μόνο την τάξης μας αλλά μπορούμε να σας αφήσουμε να μαντέψετε σε ποιον ανήκει το κάθε μυστικό! Άντε μην αργείτε! Αν  σας αρέσει να κάνετε υποθέσεις πατήστε στην ακόλουθη εικόνα.

Ε1: Σκαπινάκη Αθηνά

Καλή σχολική χρονιά 2021-22!

Νέα χρονιά – νέο ξεκίνημα! Ξεκινάμε με αισιοδοξία και διάθεση για συνεργασία! Να σας  ξεναγήσουμε στην τάξη μας; Κάντε κλικ στην ακόλουθη φωτογραφία και θα μπορέσετε να μπείτε στην αίθουσά μας!

Ε1: Σκαπινάκη Αθηνά

24/06/2021

Καλό Καλοκαίρι !!!

dav

07/06/2021

Ημέρα Περιβάλλοντος

Τα παιδιά της Ε’ έδωσαν το μήνυμά τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Έγραψαν το δικό τους τραγούδι που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω και το χορογράφησαν. Τα παρουσίασαν σε εκδήλωση στην αυλή του σχολείου. Επίσης έβαψαν παλέτες και έφεραν τα δικά τους αρωματικά φυτά, τα οποία καλλώπισαν τον χώρο έξω από την τάξη.

dav
dav
dav

25/05/2021

Αθλητισμός και σπορ

Στην ενότητα της γλώσσας ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό, ο οποίος  αποτελεί μια δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο πολλών μαθητών. Αφού συζητήσαμε για τα οφέλη της άθλησης σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο, καθώς και στην κοινωνικοποίηση και την συνεργατικότητα, τα παιδιά συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τους αθλητές που θαυμάζουν και τους παρουσίασαν στην τάξη.

Από το πλούσιο υλικό που συγκεντρώθηκε δε θα μπορούσε να λείπει ένα κολάζ για τον κύριο Παλτσανιτίδη Σίμο, παραολυμπιονίκη, γονέα του σχολείου μας, ο οποίος είχε μια αξιόλογη αθλητική πορεία στο μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς και στο στίβο, κατακτώντας πολλές διακρίσεις, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2000 και του 2004, όπως και ο υπεμαραθώνιος  Αθήνα-Θεσσαλονίκη  με τρίτροχο αμαξίδιο που του χάρισε μια θέση στο βιβλίο  Guinness είναι κάποιες από τις διακρίσεις, τις οποίες ανέφερε η μαθήτρια της τάξης μας με πολλή υπερηφάνεια και θαυμασμό για τον πατέρα της. Παρακάτω παρουσιάζονται τα έργα των μαθητών μας.

dav

6/03/2021

Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας

Σπρωξίματα, τράβηγμα μαλλιών, καταστροφή της περιουσίας του άλλου, αποκλεισμός από παρέες, πειράγματα, προσβολές, απειλές, εκφοβισμός μέσω τηλεφώνου ή email είναι κάποιες από τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού. Για την αντιμετώπισης της βίας απευθυνόμαστε:

  • Στους γονείς άλλων μαθητών που έχουν πέσει θύματα βίας
  • Σε συμβούλους ή σε εκπαιδευτικούς εμπιστοσύνης στα σχολεία
  • Σε ψυχοπαιδαγωγικά συμβουλευτικά κέντρα
  • Σε τοπικές σχολικές υπηρεσίες
  • Σε τοπικά συμβουλευτικά κέντρα
  • Σε αστυνομικά τμήματα που ασχολούνται με εγκλήματα

Ας δώσουμε ένα τέλος στον εκφοβισμό! Οι μαθητές της τάξης μας δίνουν το δικό τους μήνυμα!

23/12/2020

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ευχές για τις γιορτές!

Τις τελευταίες μέρες οι μαθητές της τάξης μας με κέφι και πολλή διάθεση έφτιαξαν κατασκευές, κάρτες και αντάλλαξαν συνταγές.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι δημιουργίες τους!

23/12/2020

Να τα πούμε;

Δε νομίζω να είστε κι εσείς σαν τη μάγισσα Φρικαντέλα που μισούσε τη λέξη “κάλαντα”;

Γιατί έχουμε τη λύση να σας κάνουμε να τα λατρέψετε!!!

Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά και αφού ακούσαμε κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ο Σίμος, μαθητής της τάξης μας, έκανε μια πολύ όμορφη διασκευή στα Κάλαντα της Χίου, προσαρμοσμένη πάντα στο θέμα που μας απασχόλησε το 2020 και συνεχίζει να μας απασχολεί. Ας ευχόμαστε όχι για πολύ καιρό ακόμη… Όπως καταλάβατε είναι ο Covid 19!

Ας τον απολαύσουμε λοιπόν πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://vocaroo.com/1aJwvKAZG3ge

Ελπίζουμε να είστε κι εσείς αισιόδοξοι ότι το 2021 θα είναι πιο γενναιόδωρη χρονιά!

Σας ευχόμαστε υγεία, αγάπη, ευτυχία και πολλά χαμόγελα!

3/12/2020

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Οι μαθητές της τάξης μας μετά από την παρακολούθηση βίντεο και παρουσιάσεων δημιούργησαν τα παρακάτω έργα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα!

2/12/2020

Ποιήματα για το έθνος μας

Στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής τα παιδιά αφού κατανόησαν τα στοιχεία που δομούν την έννοια του έθνους δημιούργησαν ποιήματα για το έθνος!

13/11/2020

Πώς πήρε το όνομά της η πλατεία της πόλης μου ή του χωριού μου

Με έναυσμα το μάθημα της ιστορίας μας στο οποίο μάθαμε ότι οι κεντρικές πλατείες της Πόλης έφεραν τα ονόματα των αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου, Θεοδοσίου και Αρκαδίου, οι μαθητές της Ε’ τάξης συγκέντρωσαν πληροφορίες για το όνομα της κεντρικής Πλατείας της Χίου (Πλατεία Βουνακίου) αλλά και άλλες πλατείες της πόλης καταγωγής τους ή του χωριού τους και έφτιαξαν ένα κολλάζ.

dav
dav

21/10/2020

Καθαρισμός της αυλής του σχολείου

Οι μαθητές του σχολείου μας είναι πολύ προσεκτικοί και φροντίζουν η αυλή να είναι πάντα καθαρή…

dav

21/10/2020

Κολλάζ με φωτογραφίες και κείμενα για εκδηλώσεις της Χίου και της Αθήνας

Στο μάθημα της Γλώσσας αφιερώσαμε χρόνο για να γίνει παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην χώρα μας…

6/10/2020

Επίσκεψη επισκέπτριας Υγείας

Την Τρίτη 6/10/2020 επισκέφθηκε την Ε’ τάξη του σχολείου μας  η κυρία Καραμιχάλη Βασιλεία, επισκέπτρια υγείας, ώστε να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας, με στόχο να ληφθούν μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού….

dav